ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

To Επιμελητήριο Λάρισας στην Διεθνή Έκθεση «LONDON WINE FAIR»

To Επιμελητήριο Λάρισας στην Διεθνή Έκθεση «LONDON WINE FAIR»


To Επιμελητήριο Λάρισας, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής του, είχε φέτος δυναμική παρουσία στην Διεθνή Έκθεση «LONDON WINE FAIR», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο (20-22 Μαΐου) και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της Ευρώπης και της παγκόσμιας αγοράς κρασιών. 

Στην έκθεση, που συμπλήρωσε φέτος 39 έτη διοργάνωσης, συμμετείχαν 980 συνολικά εκθέτες, με την Ελλάδα να έχει για πρώτη φορά οργανωμένη Εθνική παρουσία, με την ονομασία «WINES OF GREECE» και συμμετοχή 36 οινοποιείων και επιχειρήσεων με αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, τα 4 από τα οποία ήταν από την Π.Ε. Λάρισας. Οι εταιρείες που συμμετείχαν από τον Νομό Λάρισας ήταν η «Οινοποιία Ντούγκου», η «Καρδάση Ποτοποιία-Αποσταγματοποιία», η «Κατσάρος Αποστάγματα» και το «Κτήμα Terra Olympus», 

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί μια αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί και η Εθνική Συμμετοχή υποστηρίχθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece, λαμβάνοντας παράλληλα την σημαντική υποστήριξη του γραφείου ΟΕΥ της Πρεσβείας του Λονδίνου, της ΕΔΟΑΟ, του ΣΕΟ και του Ελληνο-Βρετανικού Επιμελητηρίου. 

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Λάρισας βρίσκονταν σε κεντρικό διάδρομο της έκθεσης, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης. Οι δράσεις της ελληνικής συμμετοχής βρήκαν εξαιρετική ανταπόκριση. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα παρουσίασε το Masterclass με τίτλο «Greek wines: Indigenous varieties and fascinating terroirs», που δέχτηκε σχεδόν 400 αιτήσεις συμμετοχής. 

[ads-post]

Το Masterclass παρουσίασαν οι Γιάννης Καρακάσης MW και Λευτέρης Κανδύλης προσελκύοντας τα σημαντικότερα ονόματα της Βρετανικής αγοράς μεταξύ των οποίων μεγαλοεισαγωγείς, χονδρεμπόρους, ΜΜΕ και trend-setters. Επιπρόσθετα εντός του περιπτέρου, λειτούργησε το Greek Wine Bar, υπό την επίβλεψη του πολύ έμπειρου Sommelier Γρηγόρη Μιχαήλου, στο οποίο επαγγελματίες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελληνικά κρασιά λαμβάνοντας σχετικές ενημερώσεις και επεξηγήσεις. 

Το περίπτερο επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώτης Παπαναστασίου-Σύμβουλος Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, ο κ. Αντώνης Γραβάνης-Διευθυντής Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών του Enterprise Greece και η κ. Καλλιάνη Άννα- Πρόεδρος του Ελληνο-Βρετανικού Επιμελητηρίου.





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια