ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

59χρονος στον Πλατανιά Μαγνησίας χτύπησε εφοριακό που πήγε για έλεγχο στην ταβέρνα της γυναίκας του



Έρχονται αυστηρές ποινές για όσους χτυπούν εφοριακούς μετά το περιστατικό



«Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία», επισημαίνεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή την επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ στον Πλατανιά Μαγνησίας.
Ταυτόχρονα προαναγγέλλονται αυστηρότερες ποινές για όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών καταδικάζει τη νέα, απρόκλητη και άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν εφοριακοί υπάλληλοι εν ώρα καθήκοντος και εκφράζει τη στήριξή της προς όλα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που δίνουν τη μεγάλη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ήδη, ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με στελέχη της Υπηρεσίας που δέχθηκαν την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του.


ΥΠΟΙΚ: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά των εργαζομένων που εκτελούν το καθήκον τους θα λάβουν τη συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας. «Πρόθεσή μας είναι να αναλάβουμε άμεσα πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη και την εισήγηση της ΑΑΔΕ, για την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ασκούν βία σε δημοσίους υπαλλήλους εν ώρα καθήκοντος. Το είπαμε και το εννοούμε: Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στη βία», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

[ads-post]

Το περιστατικό στον Πλατανιά

Έναν 59χρονο άνδρα, που είναι σύζυγος της ιδιοκτήτριας ταβέρνας στον Πλατανιά, αναζητά η Αστυνομία, διότι χθες το απόγευμα, όταν πήγε ζευγάρι εφοριακών για έλεγχο και βεβαίωσε παράβαση, επιτέθηκε και χτύπησε τον άνδρα, προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας που δέχθηκε την επίθεση, είναι ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Εφορία Βόλου, κ. Κώστας Βαίτσης, ο οποίος πιθανότητα και θα υποβληθεί σε επέμβαση μετά το χτύπημα που υπέστη στο χέρι.


Το επεισόδιο έγινε στις 8 χθες το βράδυ όταν οι δύο υπάλληλοι της Εφορίας 61 χρονών ο άνδρας και 58 η γυναίκα, πήγαν για έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικούς ενδιαφέροντος στην παραλία του Πλατανιά.
Αφού έκαναν τον έλεγχο και βεβαίωσαν παράβαση, ο 59χρονος σύζυγος της ιδιοκτήτριας του καταστήματος επιτέθηκε και χτύπησε τον άνδρα, προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες.


Σύμφωνα με πηγές της ΑΑΔΕ, στο κατάστημα- το οποίο είχαν «ξαναγράψει» το 2017- διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις. Κατά την ώρα που ο ελεγκτής συνέτασσε το φύλλο ελέγχου, ο άνδρας της ιδιοκτήτριας τον χτύπησε στο χέρι και προσπάθησε να επιτεθεί με καρέκλα στη γυναίκα ελέγκτρια. Αυτή απέφυγε την επίθεση, αλλά ο ελεγκτής εισήχθη στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται με κάταγμα στην ωλένη.


Ο δράστης εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Η αστυνομία που μετέβη στο κατάστημα συνέλαβε την ιδιοκτήτρια, την οποία, όμως, άφησε μετά από λίγο ελεύθερη καθώς είχε εμπλακεί στο συμβάν μόνον φραστικά.
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επικοινώνησε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ανέφερε ότι θα επιληφθεί άμεσα για την ανεύρεση και σύλληψη του δράστη. Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής ενημέρωσε και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ επικοινώνησε και με τον ελεγκτή για να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.






Πηγή: www.magnesianews.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια