ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση κατασκευής του δρόμου Ρακοπόταμος - Κεραμίδι





Επιπλέον 7 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κ. Αγοραστός: «Προχωράμε τις διαδικασίες υλοποίησης ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου»

Το δρόμο για τη δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του δρόμου που ενώνει οδικά τον παραλιακό άξονα των νομών Λάρισας και Μαγνησίας ανοίγει η εξασφάλιση κονδυλίου επιπλέον 7 εκατ. από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Μετά από επίπονη προσπάθεια και συνεχή διαπραγμάτευση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού με την ηγεσία του Υπουργείου εξασφαλίστηκε πίστωση επιπλέον 7 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό προϋπολογισμό στα 17 εκατ. ευρώ. Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι «καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κατορθώσουμε να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, της παραλιακής σύνδεσης των νομών Μαγνησίας και Λάρισας και δι’ αυτής η σύνδεση του ανατολικού Πηλίου, με τους οικισμούς του νομού της Λάρισας και το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο με μήκος περίπου 14 χιλιομέτρων. Με υπομονή, επιμονή και με σωστό προγραμματισμό καταφέραμε να φτάσουμε στον επιθυμητό προϋπολογισμού προκειμένου να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες δημοπράτησης ολόκληρου του έργου.


Υπενθυμίζεται ότι οι μελέτες (και οι περιβαλλοντικές που ήταν το δύσκολο μέρος της διαδικασίας) έχουν εγκριθεί, ενώ ως αντικείμενο της εργολαβίας ορίζεται η κατασκευή τμήματος της παραλιακής σύνδεσης των νομών Μαγνησίας και Λάρισας και δι’ αυτής η σύνδεση του ανατολικού Πηλίου, με τους οικισμούς του νομού της Λάρισας και το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο με μήκος περίπου 14 χιλιομέτρων.

Σκοπιμότητα έργου

Οι περιοχές αυτές συγκροτούν την ανατολική παραλιακή ζώνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ν. Μαγνησίας, Ν. Λάρισας) με κοινά χαρακτηριστικά ως προς τη μορφολογία του ανάγλυφου και το σημαντικό απόθεμα φυσικού περιβάλλοντος. Αποτελούν περιοχές απομακρυσμένες από τα κύρια αστικά κέντρα και άξονες ανάπτυξης με ιδιαίτερα αναπτυξιακά προβλήματα μετάβασης σε διαφορετικά πρότυπα αγροτικής οικονομίας συνδεδεμένης με την τουριστική ανάπτυξη. Λόγοι ιστορικοί, αλλά και η ίδια η δομή του οικιστικού δικτύου των χωριών του Πηλίου ενθαρρύνουν την ανάπτυξη τουρισμού – παραθερισμού. Η συγκεκριμένη σύνδεση θα παίξει ρόλο σε μια προοπτική παράλληλης ανάπτυξης ιδιαίτερης αγροτικής παραγωγής και ήπιου τουρισμού. Επίσης η ανάπτυξη αυτών των περιοχών επιτυγχάνεται με τη δημιουργία τουριστικών κυκλωμάτων και τη σύνδεσή τους με τα κέντρα και το βασικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας. Κύριος σκοπός μας είναι η ανάδειξη του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Επιβάλλεται η αξιοποίηση των υπαρχουσών χαράξεων με βελτιώσεις που να αποσκοπούν στην ασφάλεια και όχι στην ταχύτητα.

[ads-post]

Στοιχεία έργου

Ειδικότερα προβλέπεται η κατασκευή κύριας οδού μήκους 14 χιλιομέτρων, η κατασκευή σε μορφή Τ του ισόπεδου κόμβου Κεραμιδίου, Σκλήθρου και Ρακοποτάμου, καθώς επίσης και η αποκατάσταση των αγροτικών και δασικών οδών που συμβάλλουν στην κύρια οδό. Επίσης θα κατασκευαστούν δύο γέφυρες, μήκους 100 μέτρων. Ο δρόμος έχει συνολικό μήκος περίπου 14 χλμ., εκ των οποίων 5,5 χλμ. υπάγονται στην Π.Ε. Μαγνησίας και 8,5 χλμ. στην Π.Ε. Λάρισας, τοποθετείται εντός των ορίων των περιοχών Natura. Το τμήμα της κύριας οδού στον νομό Μαγνησίας αποτελεί νέα χάραξη βελτίωσης του υφιστάμενου χωματόδρομου, ενώ στο τμήμα του νομού Λάρισας, για τα 6,3 χλμ. θα γίνει αναμόρφωση της υφιστάμενης οριστικής μελέτης, η οποία επίσης βελτιώνει τον υφιστάμενο δρόμο. Στο τμήμα Σκλήθρο – Ρακοπόταμος μήκους 2,2 χλμ. θα γίνει βελτίωση της υφιστάμενης ασφαλτοστρωμένης οδού. 








Newsroom larisacitynews.GR








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια