ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Αποστολος Καλογιάννης: "Στόχος μας είναι να γίνει η Λάρισα πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης"



Στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων και των εκλεγμένων προέδρων και συμβούλων κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων.


Στην ομιλία του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης ανέφερε ότι «η νέα δημοτική  περίοδος που ξεκινάει, αποτελεί για το Δήμο Λαρισαίων την φυσική εξέλιξη και συνέχεια της θητείας που ολοκληρώνεται σήμερα. 


Μια θητεία κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις για τη πορεία της Λάρισας στο μέλλον.


Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει.


Εργαστήκαμε σκληρά, μεθοδικά,  για να σχεδιάσουμε και να βάλουμε στις ράγες τον σχέδιο μας για την Λάρισα της επόμενης δεκαπενταετίας.


Το σχέδιο αυτό ήδη υλοποιείται. Ολοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι η Λάρισα αλλάζει»





Αναφερόμενος στη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου τόνισε ότι «το κορυφαίο πολιτικό όργανο της πόλης και του Δήμου μας, λειτούργησε οργανωμένα, με πρόγραμμα και με περίσσευμα δημοκρατίας.


Ολοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είμαι σίγουρος ότι εργάστηκαν με μοναδικό γνώμονα το καλό της πόλης.


Εάν εξαιρέσει κάποιος κάποιες ελάχιστες στιγμές ακραίας και υπερβολικής έντασης, νομίζω ότι η συνολική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων οργάνων και επιτροπών, χαρακτηρίστηκαν από τον πολιτικό πολιτισμό και την αγωνία για την πορεία του Δήμου μας.»

[ads-post]

Όσο για τη συνέχεια σημείωσε με έμφαση ότι «οι Λαρισαίοι στις δημοτικές εκλογές έδωσαν εντολή συνέχειας. 
Ζήτησαν από εμάς να συνεχίσουμε το έργο και την υλοποίηση του προγραμματισμού μας.


Στόχος μας είναι να γίνει η Λάρισα πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης.  
Η υλοποίηση του σχεδίου μας θα επιτρέψει στη Λάρισα να ολοκληρώσει τις βασικές της υποδομές που θα τη μετατρέψουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.





Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την ολοκλήρωση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στο κέντρο και τις συνοικίες, για την αξιοποίηση των εκτάσεων του ΕΘΙΑΓΕ, για την ενίσχυση του δικτύου των κοινωνικών υπηρεσιών, για την ολοκλήρωση του αρχαίου θεάτρου και του Προσκηνίου Πολιτισμού - Θεάτρου ΟΥΗΛ.


Έχουμε μπροστά μας, επίσης, μια μεγάλη προσπάθεια να δυναμώσουμε θεσμούς που παράγουν εξωστρέφεια και αναζωογονούν την τοπική οικονομία: 
Η Λάρισα πρέπει να γίνει τουριστικός προορισμός με τη λειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου.


Και στο επίπεδο του συνεδριακού τουρισμού, η δυναμική που αναπτύσσει τόσο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και οι μεγάλες Λαρισαϊκές επιχειρήσεις πρέπει να αποτελέσει την επόμενη μεγάλη πρόκληση.


Μαζί με την αξιοποίηση των  δυνατοτήτων που μας δίνει πια η ψηφιακή τεχνολογία, την οποία ήδη εντάσσουμε στις δημοτικές υπηρεσίες, στοχεύοντας στη νέα περίοδο να γίνει ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία μας στο δρόμο της ανάπτυξης».






(*) φωτογραφίες από tinealarissa.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια