ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Ποια Μύκονος - Πανάκριβα γιοτ από άλλο πλανήτη εμφανίστηκαν στη Σκιάθο! (ΦΩΤΟ)



Γράφοντας το παρακάτω θέμα η αλήθεια είναι ότι μία…ελαφρά μελαγχολία μας έπιασε. Όσοι έχουν ζήσει στα νιάτα τους την υπερβολικά πολύβουη χλιδή της Μυκόνου ψάχνουν ένα εναλλακτικό μέρος να περάσουν τις διακοπές τους…χλιδάτα και πάλι βέβαια, αλλά πιο ήρεμα. 


Έτσι σκαφάτοι billionaires και Αραβες γαλαζοαίματοι επέλεξαν και φέτος τη Σκιάθο για να χαλαρώσουν και να περάσουν τις διακοπές τους μαζί με τα πολυτελή yachts τους που…ζαλίζουν.


Έτσι είναι άλλοι στοιβαζόμαστε στον «Κυρ Παναή» για να πάμε στον προορισμό μας με την ολιγοήμερη άδεια από τη δουλειά κι άλλοι κάνουν κρουαζιέρα με σκάφη εκατομμυρίων στο Αιγαίο και συγκεκριμένα στο νησί του Παπαδιαμάντη και του…Ντάνου.

[ads-post]

«Elada» 

Αν και το όνομά του παραπέμπει στη χώρα μας, το «Elada» ναυπηγήθηκε το 2014 στην Τουρκία από την Bilgin Yachts της ομώνυμης τουρκικής οικογένειας, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο για περισσότερες από πέντε γενιές. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν όσοι το αντίκρισαν ήταν ότι μοιάζει λίγο με το super yacht «Α Hamilton», που ανήκει στον Ρώσο μεγιστάνα Αντρέι Μελνιτσένκο, κολλητό φίλο του Ρομάν Αμπράμοβιτς.


Το «Elada» έχει μήκος 45 μέτρα, διαθέτει 6 καμπίνες και μπορεί να φιλοξενήσει 12 καλεσμένους. Οι Τούρκοι κατασκευαστές του το πούλησαν προς 13,5 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματία από τη Γεωργία ο οποίος πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στη Σκιάθο για διακοπές.





«Galaxy of Happiness» 

Το «Galaxy» θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί σε επίπεδο στυλιστικής πρωτοτυπίας με το αλλόκοτο mega yacht της πριγκίπισσας Μοζάχ, μητέρας του εμίρη του Κατάρ, αλλά και με το περίφημο «Guilty» του Ελληνα επιχειρηματία και συλλέκτη Δάκη Ιωάννου. Είναι αλήθεια ότι το «Galaxy» θυμίζει περισσότερο διαστημόπλοιο και θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στον «Πόλεμο των Αστρων» ή στο «Star Trek».


Το φουτουριστικό design του και το εσωτερικό του που θυμίζει διαστημικό σταθμό άφησαν άφωνους όσους το αντίκρισαν για πρώτη φορά στη Σκιάθο. Με μήκος 53 μέτρα το «Galaxy of Happiness» είναι ένα από τα μεγαλύτερα trimarans στον κόσμο. Κατασκευάστηκε το 2016 στο ναυπηγείο Latitude Yachts, ενώ την ίδια χρονιά είχε ξεχωρίσει στο πιο μεγάλο φεστιβάλ θαλαμηγών, το Monaco Yacht Show.


Χάρη στην εξαιρετική ευστάθεια και άνεση λόγω του σχεδιασμού του το super yacht ταξιδεύει με 24 κόμβους, έχει εντυπωσιακή τελική ταχύτητα 30 κόμβων, ενώ χρησιμοποιεί 40% λιγότερο καύσιμα από ένα συμβατικό μηχανοκίνητο σκάφος. Οι 6 επισκέπτες του, μεταξύ άλλων, μπορούν να χαλαρώσουν στο τζακούζι στο ανώτερο κατάστρωμα.


Η τιμή ενοικίασής του είναι 273.000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ αν κάποιος επιθυμεί να το αγοράσει θα καταβάλει 29,8 εκατ. ευρώ.





«Serenity»

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ μάς έχουν συνηθίσει κάθε καλοκαίρι να επισκέπτονται την Ελλάδα με τις ιδιόκτητες θαλαμηγούς τους. Πριν από λίγες ημέρες η πολυτελής θαλαμηγός «Serenity» αγκυροβόλησε λίγο έξω από το παλιό λιμάνι της Σκιάθου. Το εν λόγω super yacht δεν ανήκει στον ιδιόκτητο στόλο των πολυτελών θαλαμηγών της οικογένειας, αλλά προς το παρόν είναι μόνο προς ενοικίαση.


Δεν έγινε γνωστό ποιο από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας βρισκόταν πάνω στο σκάφος, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη θαλαμηγός μεταφέρει συνεργάτες και φίλους του 39χρονου εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε βρεθεί στη Ζάκυνθο με την εντυπωσιακή θαλαμηγό του «Al Lusail». Η πολυτελής θαλαμηγός «Serenity» είναι 72 μέτρων και νοικιάζεται προς 550.000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ μπορεί κάποιος να την αγοράσει καταβάλλοντας το αστρονομικό ποσό των 45 εκατ. ευρώ.


Στις 16 καμπίνες του μπορεί να φιλοξενήσει 30 άτομα ενώ διαθέτει, μεταξύ άλλων, πισίνα, τζακούζι, home cinema και γυμναστήριο. Σε αυτό το πρωτοποριακό και υπερσύγχρονο γιοτ, μετά τη μαζική ανακατασκευή του το 2016, οι επιβαίνοντες μπορούν να απολαύσουν τον ευρύχωρο χώρο ηλιοθεραπείας, το μεγάλο τζακούζι, την κορυφαία ποιότητα των επίπλων, τον μοντέρνο σχεδιασμό και τις πολυτέλειες τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά του βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των super yachts για το 2017.





«Jaguar»

Αλλη μία θαλαμηγός που παρέλασε από τα γαλανά νερά της Σκιάθου ήταν και η μήκους 56 μέτρων «Jaguar». Η ενοικίασή της αγγίζει τα 250.000 ευρώ την εβδομάδα και μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα στις 6 καμπίνες της. Κατασκευάστηκε το 2005 από την Benetti Yachts ενώ ανακατασκευάστηκε το 2010. Η αρχική ονομασία που του είχε δοθεί στο σκάφος ήταν «Allegro». Το εσωτερικό του έχει επενδυθεί με ξύλο ενώ τα έπιπλά του προσδίδουν μια άνετη ατμόσφαιρα. Διαθέτει χώρο γυμναστικής, τζακούζι αλλά και ειδικό εξοπλισμό για παιχνίδια με τη θάλασσα. Το πολυτελές super yacht μαγνήτισε τα βλέμματα, ενώ υπήρξε άκρα μυστικότητα για την ταυτότητα των VIP επιβατών του.









Πηγή: www.pronews.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια