ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακάμπτει το ελαιόλαδο στον Θεσσαλικό κάμπο

Ανακάμπτει το ελαιόλαδο στον Θεσσαλικό κάμπο


Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την ελαιοκομική χρονιά 2019/2020 στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς η παραγωγή ελαιολάδου επιστρέφει δυναμικά, μετά από μία καταστροφική «βουτιά» πέρυσι, όπου οι κακοί χειρισμοί στην αντιμετώπιση του δάκου, οι καιρικές συνθήκες και η παρενιαυτοφορία προκάλεσαν αισθητή μείωση στην ποσότητα και προβλήματα στην ποιότητα.

[ads-post]

Στη Θεσσαλία

Θεαματική αύξηση της παραγωγής δείχνουν τα πρώτα δείγματα της καλλιέργειας στον κάμπο, δημιουργώντας προσδοκίες στους παραγωγούς.

Όπως προκύπτει από τις ΔΑΟΚ Λάρισας και Μαγνησίας, η φετινή παραγωγή αναμένεται να αγγίξει τις υπερπαραγωγές που καταγράφηκαν τις ελαιοκομικές χρονιές 1999-2000 και 2012-2013.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Φυτοπροστασίας της ΔΑΟΚ Λάρισας, Δημήτρη Σταυρίδη, «Πυργετός, Ραψάνη, Αργυροπούλι Τυρνάβου αλλά και τα παράλια, όπου ο θαλασσινός αέρας εμπόδισε τον παγετό και γενικότερα κράτησε την ημερήσια θερμοκρασία σε σταθερά επίπεδα, αναμένουν καλή παραγωγή.

Αντίθετα σε περιοχές που σημειώθηκαν αξιόλογες μεταβολές στον υδράργυρο (200C την ημέρα, 00C τη νύχτα), όπως συνέβη πέριξ του πρώην δήμου Νέσσωνα, παρατηρείται μείωση ακόμη και 40%».

Σε όλο τον Νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ, Νικόλαο Λιανό, προμηνύεται καλή παραγωγή.

Σημαντική συμβολή στη θετική εικόνα που δείχνει φέτος η καλλιέργεια είχαν εκτός από τους δολωματικούς ψεκασμούς των συνεργείων της περιφέρειας (σε εξέλιξη σε ορισμένες περιοχές ο 4ος ψεκασμός), και οι ψεκασμοί που διενήργησαν οι παραγωγοί.





Πηγή: www.ypaithros.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια