ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Αναβαθμίζονται κεντρικές αρτηρίες της Γιάννουλης μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Αναβαθμίζονται κεντρικές αρτηρίες της Γιάννουλης μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας


Κώστας Αγοραστός: «Παρεμβάσεις που βελτιώνουν το αστικό τοπίο και την καθημερινότητα των πολιτών»

Την έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας



Στη φάση της υλοποίησης μπαίνουν τα «Έργα βελτίωσης της κινητικότητας στον οικισμό Γιάννουλης» καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε την έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α./ Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 έργου, προϋπολογισμού 913.000,00 ευρώ. Στόχος του έργου είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση της Γιάννουλης, στο κεντρικό τμήμα της με βελτίωση κοινοχρήστων χώρων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: 
«H Περιφέρεια Θεσσαλίας με στρατηγική και σχεδιασμό χρηματοδοτεί έργα υποδομών, που αλλάζουν την εικόνα της Γιάννουλης και την καθιστούν πιο ελκυστική και φιλική προς τον πολίτη. Σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων υλοποιούμε μια ακόμα παρέμβαση, που συμβάλλει στη βελτίωση του αστικού τοπίου και της καθημερινότητας των πολιτών. Πρόκειται για ακόμη ένα έργο ουσίας που πέραν της χρησιμότητάς του δημιουργεί μόχλευση στην πραγματική τοπική οικονομία και κοινωνία και στηρίζει θέσεις εργασίας».

Ειδικότερα μετά την ολοκλήρωση ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας και την ανάδειξη αναδόχου από τον Δικαιούχο και Φορέα Υλοποίησης του έργου που είναι ο Δήμος Λαρισαίων, εξετάστηκε με θετικό αποτέλεσμα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας και εγκρίθηκε η σύναψη Σύμβασης μεταξύ αναδόχου και Φορέα. Ακολουθεί πλέον η υπογραφή της, για την έναρξη των εργασιών.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.). Κύριος του έργου και Φορέας Λειτουργίας και Συντήρησης είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

[ads-post]

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά σε ολοκληρωμένη παρέμβαση στον κεντρικό τομέα του οικισμού Γιάννουλης που περιλαμβάνει τα εξής: α) στη φορά από τη Λάρισα προς τη Γιάννουλη στη δεξιά πλευρά, διαμορφώσεις στους χαρακτηρισμένους πεζόδρομους δίπλα στον κεντρικό δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης σε 3 οικοδομικά τετράγωνα, στο Ο.Τ. 591Α το οποίο περιλαμβάνει την εκκλησία και το Κοινοτικό Κατάστημα, και στα Ο.Τ. 515 και 514 (από την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως την οδό Θερμιώτη), καθώς και τη διαμόρφωση του πεζόδρομου Κουλουψούζη, στο πρώτο οικοδομικό τετράγωνο δίπλα στην εκκλησία, β) στη φορά από τη Λάρισα προς τη Γιάννουλη στην αριστερή πλευρά, διαμορφώσεις στους χαρακτηρισμένους πεζόδρομους δίπλα στον κεντρικό δρόμο Λάρισας – Γιάννουλης σε 4 οικοδομικά τετράγωνα, στα Ο.Τ. 303, 304, 305, 306 από την οδό 25 Νοέμβρη έως τον δεύτερο κάθετο πεζόδρομο μετά την οδό Κωνσταντινουπόλεως. Οι διαμορφώσεις με επιστρώσεις από κυβόλιθους και πλάκες τσιμέντου αφορούν συνολικά 7 οικοδομικά τετράγωνα, και περιλαμβάνουν ουσιαστικά διαχωρισμό κινήσεων με επιστρώσεις διαφορετικού είδους και χρώματος, στα πλάτη που ορίζονται από τον Κ.Ο.Κ. Η αρχιτεκτονική σύνθεση περιλαμβάνει τη δημιουργία λωρίδας πλάτους 3,50 μ για τη πιθανή κυκλοφορία ασθενοφόρων, πυροσβεστικής, οχημάτων για τη φορτοεκφόρτωση κ.α., με επίστρωση από κυβόλιθους. Το υπόλοιπο πλάτος του πεζόδρομου περιλαμβάνει τη διαμόρφωση σειράς χώρων πρασίνου, δενδροστοιχίας και φωτιστικών σωμάτων σε πλάτος 1,20 μ, και λωρίδα πλάτους 3,00 μ περίπου δίπλα στην οικοδομική γραμμή για την αποκλειστική διέλευση πεζών, επιστρωμένη με χρωματιστές πλάκες τσιμέντου και λωρίδα με πλάκες για άτομα με προβλήματα όρασης. Η σημερινή μικρή νησίδα που διαχωρίζει τη κίνηση στη κεντρική οδό από τους πλαϊνούς πεζόδρομους, διαπλατύνεται κατά 1.00 μ, ώστε στο συνολικό νέο πλάτος της νησίδας (1,50 μ) να φυτευτεί δενδροστοιχία με πράσινο, ώστε να διαχωρίσει με ασφάλεια τον πεζόδρομο από τη κίνηση των οχημάτων. Για την αποχέτευση των ομβρίων θα κατασκευαστεί δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων με φρεάτια ανά 10μ, το οποίο θα συνδεθεί με το κεντρικό Δίκτυο της ΔΕΥΑΛ. καθώς και νέο δίκτυο φωτισμού κατά μήκος των πεζοδρόμων, με τοποθέτηση νέων φωτιστικών.

Με το έργο, αναβαθμίζεται σημαντικά η περιοχή, βελτιώνεται περιβαλλοντικά με αύξηση των χώρων πρασίνου και φυτεύσεις δενδροστοιχιών και επιτυγχάνεται ασφάλεια στις μετακινήσεις στην περιοχή παρέμβασης.





Newsroom larisacitynews.GR







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια