ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

“Μνημείο Πεσόντων” στο Θέατρο Κ. Τσιάνος

“Μνημείο Πεσόντων” στο Θέατρο Κ. Τσιάνος


Παράσταση, συζήτηση με το κοινό και Πρακτικό Σεμινάριο

Το Θεσσαλικό Θέατρο και ο θεσμός Λάρισα, Η Πόλη Που Μαθαίνει, ξεκινούν τη συνεργασία τους με δράσεις που αφορούν στην εκπαίδευση και στο θέατρο, με υψηλού επιπέδου δράσεις και μετακλήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν προσκαλέσει τη Δραματική Σχολή «Δήλος» για την παρουσίαση της εξαιρετικής πτυχιακής παράστασης των τριτοετών φοιτητών με το έργο Μνημείο Πεσόντων της ‘Αλις Όσβαλντ που αναφέρεται στους αφανείς νεκρούς της Ιλιάδας.

Τη διδασκαλία έχει κάνει η Αλεξάνδρα Καζάζου με σπουδές στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ και έπειτα μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην υποκριτική Ma in acting, υπό την αιγίδα του Manchester Metropolitan University. Από το 2010 είναι στενή συνεργάτης με το Ινστιτούτο Γκροτόφσκι στην Πολωνία, ενώ στην Ελλάδα εργάζεται ως ηθοποιός, χορογράφος και παιδαγωγός. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στην Ανώτερη Ιδιωτική Δραματική Σχολή “Δήλος” και στη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.



Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος και σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας Teatr Andra, που έχει τη βάση της στην Κωνσταντινούπολη και αποτελείται από Τούρκους, Έλληνες και Πολωνούς καλλιτέχνες. Το 2017 ήταν υποψήφια για το θεατρικό βραβείο “Ελευθερία Σαπουντζή”και το 2018 για το θεατρικό βραβείο “Μελίνα Μερκούρη”.


Λίγα λόγια για το έργο

Ένα ταραχώδες έργο πρωτοφανούς σύλληψης και δύναμης εμπνεύστηκε η Άλις Όσβαλντ μεταφράζοντας τον Όμηρο από το πρωτότυπο και παραδίδοντας στο κοινό το «Μνημείο
Πεσόντων», «ένα προφορικό νεκροταφείο για τους νεκρούς της Ιλιάδας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μελάνι» σε μετάφραση Μυρσίνης Γκανά.

Η Αγγλίδα ποιήτρια κάνει τη δική της υπόκλιση στη ζωή, ανάβοντας ένα καντηλάκι μνήμης και θύμησης, για όλους τους νεκρούς του Τρωικού Πολέμου που σκοτώθηκαν στις φονικές
μάχες μιας επικής και πολυετούς σύγκρουσης, και τα ονόματά τους χάνονται στη σκιά των μεγάλων πρωταγωνιστών και ηρώων.

[ads-post]

Συζήτηση με το κοινό

Μετά την παράσταση της 17ης Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό με θέμα:
"Μνήμη ή Λήθη"; Πώς ακούμε μια ιστορία; Πώς η ιστορία γίνεται βίωμα και όχι μια απλή πληροφορία; Μήπως απλώς πρέπει να σταθούμε μπροστά σ' ένα γεγονός και να το κοιτάξουμε αλλιώς;


Πρακτικό Σεμινάριο

Στις 18 Σεπτεμβρίου από 16:00- 19:00 η σκηνοθέτης θα πραγματοποιήσει σεμινάριο για τον τρόπο που εργάστηκε στην παράσταση και είναι ανοιχτό σε κάθε ενδιαφερόμενο με σειρά προτεραιότητας (δηλώσεις συμμετοχής 2410 621209).

Το σεμινάριο θα είναι πρακτικό και αφορά άτομα που ενδιαφέρονται για την θεατρική τέχνη. Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και να είναι έτοιμοι για σωματική εμπλοκή και εγρήγορση.

“Μνημείο Πεσόντων” της Άλις Όσβαλντ
Απόφοιτοι 2019, Δραματικής Σχολής ΔΗΛΟΣ
17 και 18 Σεπτεμβρίου 2019, 9.00 μ.μ.
ΘΕΑΤΡΟ «ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ»
Είσοδος ελεύθερη (Κρατήσεις θέσεων 2410533417)



Συντελεστές:
Διδασκαλία-Σκηνοθεσία:Αλεξάνδρα Καζάζου
Φωτισμοί:Karol Jarek
Ηθοποιοί: Αγγελή Σοφία, Δέτσικας Σπύρος, Ζήκα Ειρήνη, Καζής Βασίλης, Κακοσούρης Αντώνης, Καμαλάκη Μαρίνα, Καμνή Σταυρούλα, Καρακωνσταντάκης Ηλίας, Καστόρης Ιάσονας, Καστρίτσης Παναγιώτης, Κολονέλου Ιωάννα, , Μαυρομαρά Σοφία, Μουτσοπούλου Δανάη, Νάνος Μάκης, Ντέμου Δανάη, Παγκάλου Αντωνία, Περγαντάς Σπύρος, Πέτρου Βασίλης, Σοφούλη Γιώτα, Σπύρου Βαλεντίνη





Newsroom larisacitynews.GR





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια