ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Pull out method: Γιατί σχεδόν όλοι επιμένουν σε αυτή την τακτική στο s3x;

Pull out method: Γιατί σχεδόν όλοι επιμένουν σε αυτή την τακτική στο s3x;


H διακεκομμένη συνουσία, -pull out method στα αγγλικά- είναι η τρίτη κατά σειρά πιο συνηθισμένη μέθοδος αντισύλληψης μετά το προφυλακτικό και το αντισυλληπτικό χάπι. Όμως σε καμια περίπτωση δεν είναι τόσο ασφαλής και αυτό που εντυπωσιάζει είναι το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό των ζευγαριών που βασίζονται σε αυτή για να κάνουν birth control.

Όταν λέμε διακεκομμένη συνουσία, ουσιαστικά εννοούμε το σεξ χωρίς προφυλακτικό κατά το οποίο για να αποφευχθεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ο άντρας βγάζει το πέος του από τον κόλπο της γυναίκας μερικά λεπτά ή και δευτερόλεπτα πριν εκσπερματώσει και έτσι το σπέρμα ή έστω ο μεγαλύτερος όγκος των σπερματοζωαρίων καταλήγει έξω.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτή την τακτική λένε ότι το κάνουν επειδή τους αρέσει καλύτερα η αίσθηση που έχει το σεξ χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, ενώ οι γυναίκες αποφεύγουν τα αντισυλληπτικά χάπια λόγω των παρενεργειών τους. Βέβαια αυτοί οι άνθρωποι μάλλον βάζουν την πρόσκαιρη απόλαυση πάνω από την ασφάλεια και την υγεία τους καθώς η μη χρήση προφυλακτικού εγκυμονεί και μολύνσεις από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα εκτός από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, πράγματα πιο σοβαρά από τις πιθανές παρενέργειες ενός αντισυλληπτικού χαπιού. Παρόλα αυτά, η μέθοδος pull out χτυπάει ποσοστά που ξεπερνούν το 40% στην πράξη.

Γιατί όμως ο κόσμος πιστεύει πως αυτή η τακτική λειτουργεί; Eπειδή νομίζει ότι αν η εκσπερμάτωση γίνει εκτός του κόλπου της γυναίκας δεν διατρέχει κίνδυνο εγκυμοσύνης. Εδώ λοιπόν υπάρχει ένα μεγάλο “ναι μεν, αλλά”. Και το “αλλά” αφορά στο ότι ένας άντρας εκτός από το σπέρμα εκκρίνει πριν από αυτό και τα προσπερματικά υγρά. Τι ακριβώς συμβαίνει λοιπόν με αυτά;

[ads-post]

Mερικά δευτερόλεπτα πριν εκσπερματώσει, ο άντρας βγάζει μερικές σταγόνες υγρών που περιέχουν σπέρμα από το πέος του και σύμφωνα με την Dr. Dweck είναι πολύ πιθανόν μια γυναίκα να μείνει έγκυος από αυτή την μικρή ποσότητα σπέρματος αν αυτό έχει καλή κινητικότητα και εκείνη βρίσκεται στις γόνιμες ημέρες της.

Σύμφωνα με μελέτες, το 22% των γυναικών που έχουν μείνει έγκυος έκαναν σεξ με τη μέθοδο της διακεκομμένης συνουσίας, κοινώς δηλαδή δεν είχαν σκοπό να μείνουν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες λοιπόν, η αποτελεσματικότητα της pull out μεθόδου είναι μόλις 80% και μία στις 5 γυναίκες τελικά μένει έγκυος μετά από τέτοιο σεξ.






Πηγή: www.marieclaire.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια