ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Χωρίς νερό έμειναν τα ποτάμια στα Τρίκαλα - Κραυγή αγωνίας Αγοραστού για τον Αχελώο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Χωρίς νερό έμειναν τα ποτάμια στα Τρίκαλα - Κραυγή αγωνίας Αγοραστού για τον Αχελώο (ΦΩΤΟ-VIDEO)


Πρωτοφανείς εικόνες στα ποτάμια των Τρικάλων, Σεπτέμβριο μήνα. Με την ανομβρία να συνεχίζεται για μήνες και τις ανάγκες για άρδευση να γιγαντώνονται η εικόνα που παρουσιάζουν τα ποτάμια της περιοχής μας, ιδιαιτέρως δε ο Πηνειός είναι αποκαρδιωτική.

[ads-post]

Την ίδια ώρα ψάρια βρίσκονται νεκρά σε «μικρές λιμνούλες» που απομένουν στις κοίτες των ποταμών καθώς πια δεν υπάρχει ούτε νερό, ούτε οξυγόνο για να ζήσουν.




Το πρωί της Κυριακής βρέθηκε σε αυτά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, οποίος δηλώνει στο trikalavoice.gr «σοκαρισμένος»!… «Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτές τις εικόνες» συνεχίζει «δεν μπορούμε να το δεχόμαστε αυτό μοιρολατρικά. Αφορά την ίδια την επιβίωση του ανθρώπου, αφορά την ίδια τη ζωή. Χρειάζεται τώρα μια ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ αν θέλουμε το γένος μας να έχει μέλλον».




Ο Κώστας Αγοραστός αναλαμβάνει άμεσα πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμοδίων αρχών και επαναφέρει με έμφαση την ανάγκη μερικής εκτροπής του Άνω Ρου του Αχελώου, «έργο ζωτικής σημασίας για να ξεδιψάσει ο Θεσσαλικός κάμπος και να συνεχίσουν οι άνθρωποι να ζουν σε αυτόν. Αυτό είναι οικολογική συνείδηση, αυτό δίνει στον πλανήτη μας τη δυνατότητα να ζήσει».







Πηγή: www.trikalavoice.gr






« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια