ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Αγωγή Υγείας στο δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων με θέμα τη Διατροφή

Αγωγή Υγείας στο δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων με θέμα τη Διατροφή


Το δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων συνεχίζει τις βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα Αγωγής Υγείας που ξεκίνησαν από την προηγούμενη χρονιά με τη συνεργασία της ΤΟΜΥ Αμπελοκήπων και είχαν με εντυπωσιακά αποτελέσματα. 



Στο πλαίσιο της διεύρυνσης και εντατικοποίησης της συνέργειας, οι Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) του Δήμου Λαρισαίων (Αγίου Γεωργίου, Αμπελοκήπων, Γιάννουλης και Φιλιππούπολης) σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Λάρισας πραγματοποιούν στο δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ δράση ενημέρωσης και πρόληψης με θέμα «Διατροφικές συνήθειες στην παιδική ηλικία» που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας (11 Οκτωβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου) 



Η δράση περιλαμβάνει εισαγωγική παρουσίαση από τους παιδιάτρους των δομών υγείας για την υγιεινή διατροφή και όλα τα κρυμμένα μυστικά της. Τα παιδιά καταγράφουν τις διατροφικές τους συνήθειες σε ερωτηματολόγια με την καθοδήγηση των νοσηλευτών και των επισκεπτριών υγείας των δομών, ενώ γίνονται μετρήσεις για τον προσδιορισμό του Δείκτη Μάζας Σώματος ώστε να παρέχεται η δυνατότητα παρέμβασης όπου κρίνεται απαραίτητο. Στη συνέχεια τα παιδιά εκφράζονται δημιουργικά με ποικιλόμορφες κατασκευές γύρω από το θέμα. Καθώς η ενημέρωση της οικογένειας παίζει σημαντικό ρόλο στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών διανέμεται σε κάθε το έντυπο υλικό του Υπουργείου Υγείας «Εθνικός Διατροφικός Οδηγός για βρέφη, παιδιά και εφήβους» 



Η εξαίρετη συνεργασία με τις ΤΟΜΥ και το Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε εξέλιξη και εντάσσεται στη δράση «Μικροί Ερευνητές» που διατρέχει το μηνιαίο πρόγραμμα των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων. 

[ads-post]

Η ισορροπημένη διατροφή, απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη των παιδιών, συμβάλλει στη σωματική και ψυχική υγεία τους, βασική παράμετρο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητά τους. Το παιδί αποτελεί το κέντρο όλων των δράσεων του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ που έχουν στόχο να ενθαρρύνουν και να καλλιεργήσουν αξίες και δεξιότητες μια ευτυχισμένης ζωής. 



Πληροφορίες για τις δράσεις του δικτύου ΚΔΑΠ – ΚΔΑΜ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων 
ΔΗ.Κ.Ε.Λ, Ηπείρου 96 – 98, τ. 2140 661 727 & 2410 663 085 














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια