ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Η Λάρισα τιμά την απελευθέρωσή της από τη Γερμανική κατοχή

Η Λάρισα τιμά την απελευθέρωσή της από τη Γερμανική κατοχή


Από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα διαρκέσουν οι επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για την απελευθέρωση της Λάρισας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής (23 Οκτωβρίου 1944). 

Οι εκδηλώσεις είναι ποικίλες και περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, Ανοιχτή ξενάγηση στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» της Μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα, όπως και εκδήλωση για την ανάρτηση του εμβληματικού έργου «Γκουέρνικα 1», δωρεά του Κυριάκου Κατζουράκη. 

Ανήμερα της επετείου θα συνέλθει σε πανηγυρική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου έχει προγραμματιστεί επετειακή συναυλία με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς» με την Λαϊκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. 

[ads-post]

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Λάρισας έχει ως εξής: 

  • Δευτέρα 21η Οκτωβρίου 2019 
ΩΡΑ 10.00-12:00πμ Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης «Ξεναγοί για Μία Μέρα», βιωματικό εργαστήρι, κατά τη διάρκεια του οποίου μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας θα αναλάβουν το ρόλο του ξεναγού. Με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού κι Επιστημών Λάρισας. 

  • Τρίτη 22α Οκτωβρίου 2019 
ΩΡΑ 10.00-13:00μμ Στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης «Ξεναγοί για Μία Μέρα», βιωματικό εργαστήρι, κατά τη διάρκεια του οποίου μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας θα αναλάβουν το ρόλο του ξεναγού. Με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού κι Επιστημών Λάρισας. 

ΩΡΑ 19:00 Στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα 

Ανοιχτή ξενάγηση στην ενότητα «Αγωνιστικότητα» της Μόνιμης Συλλογής Κατσίγρα. Προβολή βίντεο όλων των έργων της Συλλογής με αναφορά στην Κατοχή και στην Αντίσταση . Σχολιασμός επιλεγμένων φωτογραφιών της συλλογής «Η Μνήμη της Πόλης – Λάρισα – Κατοχή – Απελευθέρωση 1941-44» από τα μέλη της Φωτοθήκης Λάρισας, του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας. Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα» και τον Σύλλογο «Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας». 

  • Τετάρτη 23η Οκτωβρίου 2019 

ΩΡΑ 10:00 Πανηγυρική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 
ΩΡΑ 11:30 Συγκέντρωση στην είσοδο του Δημαρχείου προσκεκλημένων-φορέων-μαθητών-πολιτών 
ΩΡΑ 11:35 Με την Φιλαρμονική του Δήμου να προηγείται, μετακίνηση στο Ηρώο της Πόλης (μέσω Παπαναστασίου –Αρχαίου Θεάτρου-Βενιζέλου-Σκυλοσόφου-Ηρώο) 
ΩΡΑ 11:45 Τρισάγιο 
ΩΡΑ 12:00 Κατάθεση Στεφάνων - Ενός Λεπτού Σιγή - Εθνικός Ύμνος 
ΩΡΑ 12:15 Λήξη Τελετής 

  • Τετάρτη 23η Οκτωβρίου 2019 
ΩΡΑ 20:30 Στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου επετειακή συναυλία με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς» με την Λαϊκή Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Συμμετέχουν οι μουσικοί, Σπύρος Καβαλλιεράτος, Βαγγέλης Τσιαπλές, Κώστας Ταμβακάς, Πέτρος Παππάς, Νάνσυ Χατζή, Γιώργος Αγγελάκης, Αστέρης Τσέτσιλας, Γιάννης Μακρυγιάννης. Στο τραγούδι Αντωνία Βισβίκη, Αλέξανδρος Τσιωνάς. Είσοδος Ελεύθερη. 

  • Σάββατο 26η Οκτωβρίου 2019 
ΩΡΑ 12:00-13:00 Στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα 
Εκπαιδευτική δράση για παιδιά 6-12 χρονών με τίτλο «Ζήτω η Λευτεριά». Είσοδος Ελεύθερη. 

ΩΡΑ 19:30 Στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα 
Ανάρτηση του εμβληματικού έργου «Γκουέρνικα 1», δωρεά του Κυριάκου Κατζουράκη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Κυριάκο Κατζουράκη και την ηθοποιό Κάτια Γέρου. Η χορωδία «Η Ευεστώ», θα πλαισιώσει μουσικά την εκδήλωση με τον μαέστρο Κωνσταντίνο Μάτη και την Έφη Φαρμάκη στο πιάνο. 

  • Κυριακή 27η Οκτωβρίου 2019 
ΩΡΑ 12:00-13:00 Στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα 
Εκπαιδευτική δράση για παιδιά 6-12 χρονών με τίτλο «Ζήτω η Λευτεριά». Είσοδος Ελεύθερη. 
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια