Υλικά:
- 500 γρ. (1 πακέτο) μαύρα ζυμαρικά - σπαγέτι ή ταλιατέλες,
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 4/5 φλ. γάλα ινδικής καρύδας (Coconut milk από κονσέρβα),
- 200 γρ. θαλασσινά ανάμικτα (γαρίδες, καλαμαράκι, μύδια, χτένια)
- 1 κλωνάρι λεμονόχορτο (Lemon grass) ψιλοκομμένο,
- 1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ,
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη,
- 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
- αλάτι, πιπέρι.
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Βράζετε τα μαύρα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο καυτό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα παραβράσετε – να μείνουν al dente.
- Τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα με μερικές κουταλιές από το νερό τους για να μείνουν ζεστά.
- Στο μεταξύ, σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι το κρεμμυδάκι με το σκόρδο και το λεμονόχορτο μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτετε τα θαλασσινά και το τζίντζερ και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνετε μέσα το γάλα ινδοκάρυδου και την κρέμα γάλακτος, αφήνετε να ζεσταθούν, αδειάζετε μέσα τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε όλα προσεκτικά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνετε τη μακαρονάδα και τη σερβίρετε αμέσως.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου