ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Μαύρη μακαρονάδα με θαλασσινά

Μαύρη μακαρονάδα με θαλασσινά



Υλικά:
  • 500 γρ. (1 πακέτο) μαύρα ζυμαρικά - σπαγέτι ή ταλιατέλες,
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 4/5 φλ. γάλα ινδικής καρύδας (Coconut milk από κονσέρβα),
  • 200 γρ. θαλασσινά ανάμικτα (γαρίδες, καλαμαράκι, μύδια, χτένια)
  • 1 κλωνάρι λεμονόχορτο (Lemon grass) ψιλοκομμένο,
  • 1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ,
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο,
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη,
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος,
  • αλάτι, πιπέρι.

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Βράζετε τα μαύρα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο καυτό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να τα παραβράσετε – να μείνουν al dente. 
  • Τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα με μερικές κουταλιές από το νερό τους για να μείνουν ζεστά.
  • Στο μεταξύ, σοτάρετε στο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι το κρεμμυδάκι με το σκόρδο και το λεμονόχορτο μέχρι να μαραθούν. 
  • Προσθέτετε τα θαλασσινά και το τζίντζερ και τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνετε μέσα το γάλα ινδοκάρυδου και την κρέμα γάλακτος, αφήνετε να ζεσταθούν, αδειάζετε μέσα τα ζυμαρικά και τα ανακατεύετε όλα προσεκτικά μέχρι να δέσει η σάλτσα. 
  • Αλατοπιπερώνετε τη μακαρονάδα και τη σερβίρετε αμέσως.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια