ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Μελιτζάνες και πιπεριές φλωρίνης γεμιστές

Μελιτζάνες και πιπεριές φλωρίνης γεμιστές


Υλικά:
  • 6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 220 γρ. ρύζι για γεμιστά
  • 3 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 4 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο, χτυπημένο στο μούλτι σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  • 150 ml ελαιόλαδο + 50 ml για το ταψί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

[ads-post]

Διαδικασία:
  • Αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, πετάμε τα σπόρια από τις πιπεριές και με ένα κουταλάκι βγάζουµε την ψίχα από τις µελιτζάνες και την ψιλοκόβουµε. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  • Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, σε 4 κουτ. σούπας από το λάδι, σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε. 
  • Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα, τα αρωματικά, το σουσάμι, το τζίντζερ, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι. 
  • Ανακατεύουμε, γεμίζουμε τα λαχανικά μας αφήνοντας 1 εκ. από την κορυφή και βάζουμε σε ταψί που να τα χωράει ακριβώς, το ένα γεμιστό δίπλα στο άλλο. 
  • Περιχύνουμε με τα 50 ml ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. 
  • Συνοδεύουμε με γιαούρτι και ντοματοσαλάτα.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια