Υλικά:
- 6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 6 πιπεριές Φλωρίνης
- 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 220 γρ. ρύζι για γεμιστά
- 3 ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 1/2 μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 4 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο, χτυπημένο στο μούλτι σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
- 150 ml ελαιόλαδο + 50 ml για το ταψί
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
[ads-post]
Διαδικασία:
- Αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, πετάμε τα σπόρια από τις πιπεριές και με ένα κουταλάκι βγάζουµε την ψίχα από τις µελιτζάνες και την ψιλοκόβουµε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, σε 4 κουτ. σούπας από το λάδι, σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε.
- Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι, την ντομάτα, τα αρωματικά, το σουσάμι, το τζίντζερ, το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε, γεμίζουμε τα λαχανικά μας αφήνοντας 1 εκ. από την κορυφή και βάζουμε σε ταψί που να τα χωράει ακριβώς, το ένα γεμιστό δίπλα στο άλλο.
- Περιχύνουμε με τα 50 ml ελαιόλαδο και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με γιαούρτι και ντοματοσαλάτα.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου