Συνταγή για αφράτα μπιφτέκια με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου
Υλικά:
- κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό): 1 κιλό
- μπαγιάτικο ψωμί: 4 φέτες, μουσκεμένες σε νερό ή γάλα
- κρεμμύδια: 2 ξερά, ψιλοκομμένα
- αυγά: 2
- ελαιόλαδο: 6-7 κουταλιές της σούπας
- μαϊντανός: 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- λευκό ξηρό κρασί: 3-4 κουταλιές της σούπας
- στραγγιστό γιαούρτι: 100 γρ.
- ανθότυρο: 100 γρ. λιωμένο
- αλάτι, πιπέρι
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντάς το με τα χέρια σας.
- Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτετε τα αυγά, 4 κουταλιές λάδι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και ζυμώνετε.
- Αφήνετε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο να κρυώσει.
- Πλάθετε 12 μπιφτεκάκια ή 16 κεφτέδες και τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί.
- Τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και το κρασί.
- Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C μέχρι να ροδίσουν κι απ' τις δυο πλευρές.
- Βγάζετε τα μπιφτεκάκια από το ταψί.
- Ανακατεύετε καλά το ζουμί που έβγαλαν με το γιαούρτι, το ανθότυρο και -αν θέλετε- λίγο ακόμη μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Σερβίρετε τα μπιφτεκάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού-ανθότυρου.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου