ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Νωρίτερα μπαίνουν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ λόγω 28ης Οκτωβρίου

Νωρίτερα μπαίνουν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ λόγω 28ης Οκτωβρίου


Νωρίτερα θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα, ΚΕΑ και ενοικίου, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ, λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΕΚΑ γνωστοποίησε πως την προσεχή Παρασκευή 25 Οκτωβρίου καταβάλλονται όλα τα επιδόματα και οι παροχές του Οργανισμού.



Αναλυτικά:

  • τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Οκτωβρίου.
  • το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.
  • οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Νοεμβρίου.
  • τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τον μήνα Οκτώβριο.
  • το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) μηνός Οκτωβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 30 Σεπτεμβρίου και αυτή έχει εγκριθεί.

[ads-post]

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Αυτό είναι το ποσό που θα δοθεί

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχει ληφθεί από την κυβέρνηση η απόφαση για το κοινωνικό μέρισμα που θα προκύψει από τα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως τόνισε το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με την Φαίη Μαυραγάνη στο Open, ο Στ. Πέτσας επισήμανε ότι δεν έχει κριθεί ακόμα πού θα δοθεί το κοινωνικό μέρισμα και η απόφαση θα ληφθεί στα τέλη Νοεμβρίου όταν θα είναι πλέον ξεκάθαρη στο οικονομικό επιτελείο, η πορεία των εσόδων.

Επίσης, κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», διαβεβαιώνουν πως δεν έχει «κλειδώσει» το οριστικό ποσό που θα διανεµηθεί στα τέλη του χρόνου, καθώς ακόµη «τρέχουν» και οι διαβουλεύσεις µε τους θεσµούς για την οριστικοποίηση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισµού, όπως άλλωστε «τρέχει» και η εκτέλεση του φετινού προϋπολογισµού, από την οποία θα αποδειχθούν στο τέλος τα πραγµατικά δηµοσιονοµικά περιθώρια.


Σύµφωνα πάντως µε πρώτες εκτιµήσεις, το ποσό αυτό θα µπορούσε να ανέλθει ή και να υπερβεί τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Το µεγάλο στοίχηµα για την κυβέρνηση σήµερα -και αφού µεσολάβησε τον Μάιο, κατά την προεκλογική περίοδο, η διανοµή µερίσµατος στους συνταξιούχους είναι τα νέα ποσά που προκύπτουν να διατεθούν µε διαφορετική στόχευση και φιλοσοφία.

Στο πλαίσιο αυτό, θα µπορούσαν να εξεταστούν, για παράδειγµα, σενάρια για οικονοµική στήριξη σε ευαίσθητες κοινωνικές οµάδες όπως µονογονεϊκές οικογένειες, άνεργοι µε παιδιά κ.ά., να δοθούν κάποιες επιπλέον αυξήσεις στο Κοινωνικό Εισόδηµα Αλληλεγγύης ή/και να διατεθούν κάποια κονδύλια για την ενίσχυση υποδοµών κοινωνικού χαρακτήρα.

Με τα σηµερινά δεδοµένα, φαίνεται πως περίπου 200 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση οικονοµικά ασθενών οµάδων, όπως ανέργων, µονογονεϊκών οικογενειών µε αύξηση του Κοινωνικού Εισοδήµατος Αλληλεγγύης, µε εισοδηµατικά και άλλα κριτήρια, αλλά και για την ενίσχυση κοινωνικών υποδοµών.


Περίπου 62 εκατ. ευρώ αναµένεται να διατεθούν για την αύξηση και την προκαταβολική πληρωµή στα νοικοκυριά του επιδόµατος πετρελαίου θέρµανσης.

Τα νοικοκυριά τα οποία θα πληρούν συγκεκριµένα εισοδηµατικά και περιουσιακά κριτήρια θα λάβουν φέτος στο σύνολό του το ποσό του επιδόµατος εφόσον αγοράσουν πετρέλαιο, ενώ είναι πιθανή η χαλάρωση και των κριτηρίων αλλά και η αύξηση του ποσού της επιδότησης ανά λίτρο κατανάλωσης.

Στους κερδισµένους θα είναι και οι επιχειρήσεις, καθώς δροµολογείται επιστροφή σε αυτές του 5% της προκαταβολής φόρου που έχει βεβαιωθεί µε τις φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήµατος.





Πηγή: Έθνος της Κυριακής





« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια