ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Ο Σταύρος Αραχωβίτης δηλώνει από τη Λάρισα: "Ανενημέρωτος ο πρωθυπουργός για το φορολογικό των αγροτών"

Ο Σταύρος Αραχωβίτης δηλώνει από τη Λάρισα: "Ανενημέρωτος ο πρωθυπουργός για το φορολογικό των αγροτών"


Στην Ελασσόνα, χθες, και σε Λάρισα και Τύρναβο, σήμερα, περιοδεύει ο Σταύρος Αραχωβίτης, τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός στο ΥΠΑΑΤ.

Σκοπός των επισκέψεων είναι η άμεση επικοινωνία με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, είπε ο κ. Αραχωβίτης στο πλαίσιο συνέντευξης στους εκπροσώπους του Τύπου, νωρίτερα.

«Δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας όσο ήμασταν κυβέρνηση, άλλωστε φάνηκε στις εκλογές, αφού δεν είχαμε πρόσβαση στα μεγάλα ΜΜΕ. Προτιμήσαμε, λοιπόν, να πάμε στο σπίτι, στον τόπο του αγρότη και του κτηνοτρόφου και να έχουμε την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία» ανέφερε ο Σταύρος Αραχωβίτης.

Ο κ. Αραχωβίτης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως κακώς πληροφορημένο για το φορολογικό των αγροτών.

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε προχθές στην κοινοβουλευτική του ομάδα ότι ένας αγρότης με εισόδημα 7.000 ευρώ θα πληρώνει λιγότερα με την μείωση του εισαγωγικού συντελεστή.

Ή δεν γνωρίζει ότι με τα ισχύοντα, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως τις 8.600 με 9.550 ευρώ ο αγρότης δεν πληρώνει τίποτα ή υπονοεί ότι θα καταργήσει το αφορολόγητο ή θα το μειώσει στις 7.000 ευρώ» ανέφερε ο κ. Αραχωβίτης που δήλωσε περήφανος για το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο φορολογικό των αγροτών, καθώς "όταν παραλάβαμε ο φόρος για τους αγρότες ήταν στο 13%.

Φέραμε το αφορολόγητο το 2015 για τις επιδοτήσεις ως 12.000 ευρώ και το 2016 το αφορολόγητο για τις ενισχύσεις του β΄πυλώνα, τις αποζημιώσεις, τις συνδεδεμένες ως 12.000 ευρώ και το αφορολόγητο για το αγροτικό εισόδημα ως 8.600 ευρω και ως 9.550» (για αγρότες με παιδιά)".

[ads-post]

Στο θέμα της απόσταξης του τσίπουρου το ΥΠΑΑΤ ακολούθησε την πεπατημένη και έδωσε την ίδια λύση που δώσαμε και εμείς, ανέφερε.

Για τον ΕΛΓΑ ο τομεάρχης αγρ.ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ είπε, ότι παρά τον πολλαπλασιασμό των ζημιών λόγω αλλαγής κλίματος «καταφέραμε να γίνονται οι πληρωμές σε 8 με 10 μήνες». Και διερωτήθηκε για την εμμονή της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να μπουν στον τομέα ιδιωτικές εταιρίες ασφάλισης «με τί ασφάλιστρο άραγε»;




Πηγή: www.ert.gr











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια