ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Προς πιστοποίηση για υπηρεσίες Βιώσιμης Πόλης στο Δήμο Τρικκαίων

Προς πιστοποίηση για υπηρεσίες Βιώσιμης Πόλης στο Δήμο Τρικκαίων


Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κάνει ο Δήμος Τρικκαίων. Η στρατηγική του απόφαση είναι η συνεργασία με εταιρεία για την πιστοποίηση των υπηρεσιών του, ως μια Βιώσιμη Πόλη. Κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί ο πολίτης, ο επισκέπτης, ο επιχειρηματίας, ο επενδυτής, να γνωρίζει ποιες ακριβώς υπηρεσίες είναι πιστοποιημένες και μπορεί να χρησιμοποιήσει. 

Αυτή η διαδικασία είναι και μια πρόκληση για τον ίδιον τον Δήμο, ώστε να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες που ήδη προσφέρει. Πρόκειται για συνεργασία που θα γίνει με την εταιρεία TÜV AUSTRIA HELLAS για τα «Συστήματα διαχείρισης της βιωσιμότητας πόλεων» βάσει του Διεθνούς Προτύπου & ΕΛΟΤ ISO 37101 για την «Αειφόρο Ανάπτυξη Κοινωνιών».

Ετσι, όπως επεσήμαναν τα στελέχη της εταιρείας, ο Δήμος Τρικκαίων θα είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα και ένας από τους πρώτους πανευρωπαϊκά που θα εφαρμόσει αυτό το συγκεκριμένο σύγχρονο πρότυπο για τις βιώσιμες πόλεις, αποτελώντας και παράδειγμα προς εφαρμογή.

[ads-post]

Σε συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και του γενικού Διευθυντή της TÜV AUSTRIA HELLAS & Head of Certification of TÜV AUSTRIA Group International κ. Ιωάννη Καλλιά, συζητήθηκαν τα ζητήματα της συνεργασίας. Οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στην πιστοποίηση αφορούν σε:
  • έκτακτα συμβάντα φυσικών καταστροφών, 
  • υποδομές της σύγχρονης πόλης (Smart Trikala), 
  • προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους χωρίς αποκλεισμούς,
  • διασφάλιση ποιότητας ζωής και ασφάλειας 
  • εξασφάλιση ισορροπίας ανθρώπου και περιβάλλοντος ,

Ορισμένες από τις ενέργειες θα βασιστούν σε δράσεις που ήδη έχει υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων, καθώς από καιρό εφαρμόζει πλαίσιο των 17 γενικών στρατηγικών στόχων (SDGs) του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ουσιαστικά θα δώσει και το έναυσμα, ώστε να βελτιωθεί ουσιαστικά το αποτύπωμα βιωσιμότητας και σε άλλους Δήμους της χώρας μας. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου κ. Γιώργος Χρυσόμαλλος και υπηρεσιακά στελέχη.










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια