ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Τα 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν δεν είσαι 18 ετών... αλλά OXI να δεις το «Joker»

Τα 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις αν δεν είσαι 18 ετών... αλλά OXI να δεις το «Joker»

Με αφορμή την επέμβαση της ΕΛΑΣ στους κινηματογράφους που έπαιζαν το Joker, βρήκαμε 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορείς να δεις την συγκεκριμένη ταινία.

Η επέμβαση της ΕΛΑΣ σε δύο κινηματογράφους που έπαιζαν το Joker, έχει προκαλέσει μεγάλο ντόρο, αποτελώντας νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης…

Η μία πλευρά στηρίζεται στο γράμμα του νόμου, ενώ η άλλη θυμίζει οτι τέτοιες πρακτικές παραπέμπουν σε… μαύρες εποχές της χώρας.

[ads-post]

Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε 5 πράγματα που μπορείς να κάνεις απολύτως προβλεπόμενα στην Ελλάδα, όμως σε αυτά δεν περιλαμβάνεται η παρακολούθηση της συγκεκριμένης ταινίας.

1. Μπορεί να ψηφίσει: Πλέον στην εκλογική διαδικασία συμμετέχει όποιος έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του.

2. Μπορεί να μην πάει λύκειο: Υποχρεωτική είναι η φοίτηση μέχρι το γυμνάσιο. Το λύκειο, είτε μιλάμε για Γενικό, είτε για Επαγγελματικό, δεν είναι. Η όποια απόφαση, λαμβάνεται από τους γονείς.

3. Μπορεί να κάνει σεξ: Η ηλικία συναίνεσης στην χώρας μας, έχει οριστεί στα 15 έτη.

4. Μπορεί να οδηγήσει: Αρκεί να έχει συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας του, να έχει πάρει φυσικά δίπλωμα και να υπάρχει στο όχημα ενήλικος έμπειρος οδηγός.

5. Μπορεί να δουλέψει: Αν έχει συμπληρώσει το 15ο της ηλικίας του μπορεί να εργαστεί. Για μικρότερη ηλικία μπορεί κατόπιν άδειας από την επιθεώρηση εργασίας μόνο σε θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκτελέσεις ή άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, διαφημιστικά προγράμματα, επιδείξεις μόδας, ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές εκπομπές, εγγραφές σε βίντεο, κινηματογραφικές λήψεις καθώς και στη χρησιμοποίησή του ως μοντέλο εφόσον δεν βλάπτεται η σωματική και η ψυχική του υγεία και η ηθική του.








Πηγή: gazzetta.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια