ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ρωμαϊκής εποχής το εύρημα στη Δολίχη Ελασσόνας

Ρωμαϊκής εποχής το εύρημα στη Δολίχη Ελασσόνας


Ρωμαϊκής εποχής είναι το άγαλμα που βρέθηκε στη Δολίχη Ελασσόνας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το βρήκε ένας 76χρονος αγρότης από την Κοκκινόγη Ελασσόνας την ώρα που εκτελούσε εργασίες στο χωράφι που νοικιάζει μαζί με τον αδελφό του εδώ και 40 χρόνια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο 76χρονος από την Κοκκινόγη, τόνισε ότι «ήταν βράδυ, λίγο μετά τις 8, όργωνα το χωράφι και κάποια στιγμή το τρακτέρ δεν προχωρούσε. Κατέβηκα να δω τι συμβαίνει και διαπίστωσα ότι υπήρχε ένας βράχος.

Με πολύ κόπο μέσα στο σκοτάδι κατάφερα να το βγάλω και το άφησα στην άκρη, χωρίς να γνωρίζω τι είναι. Την επομένη το πρωί, πήγα στο χωράφι να συνεχίσω το όργωμα και την σπορά, έσπειρα κριθάρι και τότε διαπίστωσα ότι δεν είναι ένας απλός βράχος αλλά ένα άγαλμα.

Άμεσα, ενημέρωσα την αστυνομία και αυτή την αρχαιολογική υπηρεσία. Πήγαμε στο χωράφι, τους είπα πως το βρήκα, το πήραν και έφυγαν, αφού με ευχαρίστησαν».




Στην ΕΡΤ μίλησε και ο αδερφός του, Φώτης, που καλλιεργούν μαζί το συγκεκριμένο χωράφι και επεσήμανε ότι «είναι η πρώτη φορά στα 40 χρόνια που καλλιεργούμε το χωράφι που βρήκαμε αρχαίο αντικείμενο.

[ads-post]

Το βρήκαμε ακέφαλο και από την πρώτη στιγμή ο αδερφός μου ενημέρωσε την αστυνομία που ήρθε στο χωράφι μαζί με την αρχαιολογική υπηρεσία».

Το εύρημα βρίσκεται στις αποθήκες του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, όπου φυλάσσεται, συντηρείται και μελετάται από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.





Πηγή: www.ert.gr













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια