ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Σολομός με μουστάρδα και σάλτσα μελιού

Σολομός με μουστάρδα και σάλτσα μελιού


Υλικά:
  • 4 κομμάτια φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα
  • 4 κουταλιές μουστάρδα Dijon (απλή ή/και με σπόρους)
  • 3 κουταλιές μέλι
  • ½ κουταλάκι κύμινο σε σκόνη (αρτυσιά)
  • 1 κουταλιά μηλόξιδο
  • ½ κουταλιά ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το μέλι, το κύμινο, το μηλόξιδο και ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε με το σύρμα για να ενωθούν. 
  • Απλώνετε τα φιλέτα του σολομού σε πιατέλα και τα αλείφετε με το μίγμα και από τις δυο πλευρές. 
  • Τα αφήνετε για λίγο να μαριναριστούν (10 λεπτά περίπου).
  • Βάζετε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτετε το λάδι. 
  • Στη συνέχεια, βάζετε το σολομό, σκεπάζετε το τηγάνι και τον ψήνετε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά, για να μη στεγνώσει.
  • Βγάζετε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και τα αφήνετε για 3-5 λεπτά πριν τα σερβίρετε με λαχανικά και πατάτες στον ατμό.



Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια