Υλικά:
- 4 κομμάτια φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα
- 4 κουταλιές μουστάρδα Dijon (απλή ή/και με σπόρους)
- 3 κουταλιές μέλι
- ½ κουταλάκι κύμινο σε σκόνη (αρτυσιά)
- 1 κουταλιά μηλόξιδο
- ½ κουταλιά ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το μέλι, το κύμινο, το μηλόξιδο και ελάχιστο αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάτε με το σύρμα για να ενωθούν.
- Απλώνετε τα φιλέτα του σολομού σε πιατέλα και τα αλείφετε με το μίγμα και από τις δυο πλευρές.
- Τα αφήνετε για λίγο να μαριναριστούν (10 λεπτά περίπου).
- Βάζετε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτετε το λάδι.
- Στη συνέχεια, βάζετε το σολομό, σκεπάζετε το τηγάνι και τον ψήνετε για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά, για να μη στεγνώσει.
- Βγάζετε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και τα αφήνετε για 3-5 λεπτά πριν τα σερβίρετε με λαχανικά και πατάτες στον ατμό.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου