ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Συγκίνησε ο πιλότος του F-16 της ομάδας Ζευς στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης: "Τούτος ο λαός δεν γονατίζει παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του"

Συγκίνησε ο πιλότος του F-16 της ομάδας Ζευς στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης: "Τούτος ο λαός δεν γονατίζει παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του"


«Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη» είπε ο επισμηναγός Δημήτρης Βολικάκης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας


Με το συγκινητικό μήνυμα, για άλλη μια φορά, του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη με το F-16 της ομάδας Ζευς κορυφώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Τούτος δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του» ακούστηκε να λέει από το κοκπιτ ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης που είχε απογειωθεί νωρίτερα από το αεροδρόμιο της Λάρισας.

«Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη» είπε ο ιπτάμενος προκαλώντας τα χειροκροτήματα των παριστάμενων.

Νωρίτερα το αεροπλάνο της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας είχε παρουσιάσει τις δυνατότητες του αλλά και του πιλότου με κατακόρυφους ελιγμούς αλλά και χαμηλές πτήσεις με ταχύτητα πανω από 650 μίλια την ώρα.

[ads-post]

Ο υποσμηναγός Μανώλης Χριστάκης ο οποίος παρουσίασε τους ελιγμούς του F-16 της ομάδας «Ζευς» είπε «αφιερώνουμε εκ μέρους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας την πτήση αυτή στους άνδρες και τις γυναίκες όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που δίνουν καθημερινή μάχη για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Στον επισμηναγό Βολακάκη μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος λέγοντας «ο λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά των αεροσκαφών σας είναι προέκταση της ψυχής σας, του λαού και του έθνου μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας εμψυχώνει»





Πηγή: www.protothema.gr







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια