ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ταλιατέλες πριμαβέρα

Ταλιατέλες πριμαβέρα


Υλικά:
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 200 γρ. καρότα, σε κυβάκια
  • 150 γρ. σπαράγγια, σε κομμάτια 2-3 εκ.
  • 150 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
  • 200 ml κρασί, λευκό, ξηρό
  • 150 γρ. φινόκιο, σε κυβάκια
  • 150 γρ. σπανάκι φρέσκο, κομμένο
  • 1 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  • ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 70 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  • 100 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο σε 50 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τα καρότα, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα σπαράγγια και τον αρακά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. 
  • Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. 
  • Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία. 
  • Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά, προσθέτουμε το φινόκιο και το σπανάκι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μάραθο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. 
  • Σερβίρουμε σε πιάτα και ρίχνουμε σε κάθε πιάτο παρμεζάνα, φουντούκια και λίγο ελαιόλαδο.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel







« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια