ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ξεκινάει σήμερα ο διαγωνισμός ΝASA Space Apps Larissa 2019 με σημαντικές ομιλίες


Ξεκινάει σήμερα  ο διαγωνισμός ΝASA Space Apps Larissa 2019 με σημαντικές ομιλίες

  
Ο φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνα και καινοτομία Biomimicry Greece Research and Innovation σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας διοργανώνουν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό και Συνέδριο της ΝASA, Space Apps Challenge Larissa 2019 από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2019 στη Λάρισα. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο κτίριο της Ιατρικής Σχολής στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Το συνέδριο και ο διαγωνισμός πραγματοποιείται  υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας - Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα. Τον χώρο παραχωρεί η κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίσης ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge Larissa πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τους φορείς  Εverything is Design , Greek New Space Society  ΕΠΕΕΚ,  ΦΕΤΑ Κόμικς, SB technologies, pediasis, Swiss space Tourism, Space Talks, HEXAGONO, MEDinART, Vogue Design, Marlon Hellas, Κοιν.Σ.επ έναστρον. 

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι χορηγίες με δωροθεσία που υποστήριξαν οι ακόλουθοι χορηγοί: Mikel Coffee Company, Όλυμπος Γαλακτοβιομηχανία Λάρισας Α.Ε, Αρτοποιεία Γουργιώτη, Super Market Σκλαβενίτης, Πέτρος Καφανελης - Εκτυπώσεις.

[ads-post]

Συνοπτικό Πρόγραμμα

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 (ώρα 19:00-22:00): Έναρξη με ομιλίες και παρουσιάσεις

Ανάμεσα στους τιμητικούς ομιλητές μέσω skype είναι ο κ.Ευάγγελος Κατσιούλης, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα με τους πιο 50 έξυπνους ανθρώπους.
Επίσης, ομιλίες βίντεο θα δοθούν από τους, Αυγούστος Πανταζίδης υποψήφιος αστροναύτης advancing x, https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/AvgoustosPantazidis-For-Astronaut?fbclid=IwAR2ZVrHbqrobm8UzYSgIemu6ps-nwJhwBCYOykn7mssc2CWWh69wUHGIznY
 Δανιήλ Σουριανός, Νικητής του Διαγωνισμού ΝΑΣΑ στην Κύπρο & NASA Space Apps Global Winner 2017. Ομιλία μέσω βίντεο θα γίνει και από το Νίκο Τριάντα Επιχειρηματία Εφευρέτη.

Επιπλέον ομιλίες θα δοθούν από τους:
·         Καραχάλιος Παναγιώτης, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και designer
·         Ευφροσύνη Χλοη Λουκοπουλου, Εκπαιδευτικός Ερευνήτρια
·         Ελένη Ευαγγελοπούλου, Υπεύθυνη Γραφείου Εκπαίδευσης ΣΘΕΒ
·         Τάκης Θεοδοσίου,  Διευθυντής Μουσείου Μετεωριτών στην Ελλάδα
·         Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης, Καθηγητής Ορυκτολογίας-Πετρολογίας
Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών, ΕΜΠ
Διεθυντής Εργαστηρίου Ορυκτολογίας, Πετρολογίας, Κοιτασματολογίας
Διευθύνων Σύμβουλος του NoR-CEL
Εθνικός Αντιπρόσωπος και μέλος Συμβουλίου ΕΑΝΑ (European Astrobiology Network Association)
·         Μαυρίδης Νικόλαος, Καθηγητή Ρομποτικής ΜΙΤ Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) όσο και στη FasterCapital, Ακαδημαϊκός και Σύμβουλος στη Ρομποτική και Τεχνητή Νοημοσύνη. Είναι, ακόμα, ιδρυτής και διευθυντής του εργαστηρίου Interactive Robots and Media Lab (IRML) και έχει διατελέσει καθηγητής σε πολλά ιδρύματα παγκοσμίως.
·         Kλεοπάτρα Αλαμανταριωτου, Ιδρύτρια Βιομιμητισμού Ελλάδος έρευνα και Καινοτομία
·         Θοδωρής Αλεξάνδρου, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας


Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 (ώρα 14:00-20:00):Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν σε ιδέες και προσκλήσεις της ΝΑSA

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019(ώρα 10:00-15:00): Παρουσίαση ιδεών, υποβολή στην NASA και απονομή βραβείων. Ομιλία από Αυγούστο Πανταζίδη υποψήφιος αστροναύτης advancing x ( Τίτλος ομιλίας 15 μέρες στην Σελήνη.


Στους νικητές θα απονεμηθούν βραβεία όπως ταξίδι σε χώρα της Ευρώπης για διάστημα ενός μήνα με χρηματοδότηση για να φιλοξενηθεί σε κάποια επιχείρηση καθώς  και δωροεπιταγές.
H συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ. Δηλώστε συμμετοχή στο παρακάτω link.

t-shirts θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες .

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση
Ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, του προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της ΝASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon, στον οποίο συμμετέχουν ομάδες επιστημόνων, εκπαιδευτών, μηχανολόγων, σχεδιαστές, επιχειρηματίες, μαθητές, καλλιτέχνες, άτομα από το ευρύ πεδίο της τεχνολογίας, των υπολογιστών αλλά και παράλληλα από κάθε είδους ειδικότητα.
Μέσα σε 48 ώρες οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις σε προκλήσεις σχετικά με τη γη και το διάστημα.
Στο NASA Space Apps Challenge όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετέχουν. Εάν ενδιαφέρεστε για τη διαστημική επιστήμη και την εξερεύνηση, είστε δημιουργικοί και θέλετε να λύσετε προβλήματα τότε ο διαγωνισμός σας περιμένει!
Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι από 75 χώρες και σε 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην πρόκληση του 2018 International Space Apps Challenge.














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια