ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

«Ξεναγός για Μία Μέρα» στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

«Ξεναγός για Μία Μέρα» στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης


Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας συμμετείχε στον εορτασμό των 75 χρόνων από την Απελευθέρωση της πόλης, που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων, με το βιωματικό εργαστήρι «Ξεναγός για Μία Μέρα».



Το Μουσείο σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού κι Επιστημών και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου 10 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης ξενάγησαν τους συμμαθητές τους και τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας κύριο Γιάννη Μπέφα, στη μόνιμη έκθεση του μουσείου, τους διηγήθηκαν την ιστορία του κτηρίου και τους μίλησαν για τα ιδιαίτερα αντικείμενα της συλλογής.



Στο τέλος του εργαστηρίου, όλοι οι μαθητές συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του μουσείου «Αποκωδικοποιώντας το Παρελθόν».

[ads-post]

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας κυρία Ελένη Δημητρίου για τη συνεργασία καθώς και τους δασκάλους της ΣΤ΄1 και ΣΤ΄2 τάξης κυρία Ελένη Ντάμπλια και κύριο Ανδρέα Τσιρίκο.



Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και κυρίως τους μικρούς ξεναγούς Βασίλη, Δήμητρα, Δημήτρη, Έφη-Άννα, Θανάση, Ιφιγένεια, Μαρία-Ειρήνη, Μαρία-Ιουλίττα, Ορέστη και Σταματία.












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια