ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Κώστας Αγοραστός στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας: «Η χώρα χρειάζεται να θωρακιστεί με καλούς νόμους που να στηρίζουν το συμφέρον των πολλών»

Κώστας Αγοραστός στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας: «Η χώρα χρειάζεται να θωρακιστεί με καλούς νόμους που να στηρίζουν το συμφέρον των πολλών»


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου της Λάρισας

«Η κοινωνία έχει τη δικαιοσύνη πολύ ψηλά στην ιεράρχηση των αξιών της για αυτό και χρειάζεται, ειδικά σήμερα, που ζούμε σε αναθεωρητική εποχή, να θωρακίσουμε τη χώρα μας με καλούς νόμους, που δημιουργούν στον κόσμο αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλεια δικαίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στη Λάρισα. Ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας κανένας από τους 77 νόμους που ψηφίστηκαν το 2018 δεν πληροί τις προϋποθέσεις καλής νομοθέτησης, με βάση τις κατηγορίες που αξιολογεί ο Δείκτης Ποιότητας Νομοθέτησης και είναι: τα δικαιοπολιτικά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τον βαθμό που το νομικό κείμενο είναι κατανοητό από τον μέσο πολίτη, την προκοινοβουλευτική διαδικασία, την κοινοβουλευτική διαδικασία και την αξιολόγηση εφαρμογής. «Τα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής νομοθεσίας σήμερα» είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας «είναι η πολυνομία και η κακονομία. Ζούμε σε εποχή αναθεωρητική. Ο κόσμος κατά κοινή ομολογία χάνει τις σταθερές του και η μεταβλητότητα κυριαρχεί. Σε τέτοιες περιόδους οι κίνδυνοι και οι εντάσεις πολλαπλασιάζονται και η χώρα μας οφείλει να έχει την προσοχή της συγκεντρωμένη και να θωρακιστεί με καλούς νόμους. Πρέπει να σταματήσει η νομοθετική παραγωγή, όλο και συχνότερα, όλο και σε πιο σοβαρά θέματα, να νομοθετούν πρόχειρα, επιφανειακά, ρουσφετολογικά, και κάποιες φορές προς εξυπηρέτηση αδιαφανών συμφερόντων, ψηφίζοντας νόμους που δύσκολα στέκονται, όταν και όποτε κριθούν δικαστικά, σε σύγκριση με το Σύνταγμα και το συμφέρον των πολιτών» τόνισε ο κ. Αγοραστός.

[ads-post]

Για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου στη Λάρισα και αναμένει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τη σχετική μελέτη ώστε να εκκινήσει τις διαδικασίες για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας», διευκρίνισε εξάλλου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. «Έχουμε άριστη συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα» είπε ο κ. Αγοραστός, « και βρισκόμαστε σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην ευθύνη του οποίου ανήκει το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Αν είχαμε τη μελέτη χθες, η ενεργειακή αναβάθμιση του Μεγάρου θα είχε ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, με φορέα χρηματοδότησης και υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας, αναμένουμε, από το Υπουργείο, να μας καταθέσει τη μελέτη, ώστε άμεσα να εκδώσουμε πρόσκληση, να υποβληθεί η πρόταση και να εντάξουμε το έργο».

Να σημειωθεί ότι ο ενεργειακός εκσυγχρονισμός του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας αποτελεί πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου της Λάρισας και ειδικά της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας. Το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας είναι ένα παλιό και απαξιωμένο κτίριο, του 1970, που δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τις σημερινές ανάγκες της πόλης. Η ενεργειακή αναβάθμισή του, είναι ένα έργο ουσίας καθώς στόχος είναι το κτίριο να εκσυγχρονιστεί ως προς τη λειτουργία του, να γίνει πιο φιλικό και να μειωθεί το ενεργειακό του αποτύπωμα στο περιβάλλον. «Με το έργο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας «συγχρονίζουμε τις πόλεις μας με την εποχή μας. Με σχέδιο και προγραμματισμό παρεμβαίνουμε, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές μας, ώστε τα δημόσια κτίρια να ανταποκρίνονται στις ανάγκες προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή».













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια