ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας για την ασφάλεια του λούνα παρκ στο Πάρκο των Ευχών

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας για την ασφάλεια του λούνα παρκ στο Πάρκο των Ευχών


Όπως αναμενόταν η ασφάλεια του Πάρκου των Ευχών τράβηξε αρκετή από τη συζήτηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να κινηθεί με απευθείας ανάθεση σε ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα και με τις ευθύνες που δημιουργούνται μετά τα τελευταία δυστυχήματα.

Τα κριτήρια για την ασφάλεια

Για την δημοτική αρχή η ασφάλεια ήταν το πρώτο μέλημα στο λούνα παρκ που θα λειτουργήσει στο Πάρκο των Ευχών, με την «γεύση» να έχει δοθεί από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Ανάπτυξης, Παναγιώτης Νταής, είχε εξηγήσει για τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη νόμου…

Έτσι ο ίδιος εξήγησε πως τα κριτήρια από την δημοτική αρχή στην επιλογή της εταιρίας ήταν πως όλα τα μηχανήματα (θα έρθουν από την Ιταλία), θα πρέπει να έχουν το βιβλίο κατασκευαστή, το βιβλίο συντήρησης και περιοδικού ελέγχου, ενώ οι χειριστές τους θα πρέπει να φέρουν κάποια διαπίστευση.

Ενώ ανέφερε παράλληλα πως σε όλα τα μηχανήματα θα υπάρχουν φέρουν ειδική σήμανση- πινακίδα με τους όρους ασφαλούς λειτουργίας (όριο ηλικίας, ύψος, βαθμό, επικινδυνότητας).

Ο φόβος του Δημάρχου…

«Για να μην χάσω τον ύπνο μου κι εγώ να είμαι πιο ήσυχος επιλέξαμε για λόγους ασφαλείας να κινηθούμε έτσι. Μιας κι αναλαμβάνω την ευθύνη δώστε μας την επιλογή να επιλέξουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης.

Παράλληλα εξήγησε πως πολλοί δήμαρχοι θα «τραβιούνται μια ζωή» για την υπογραφή τους, με τον ίδιο να δηλώνει πως σκέφτηκε να μην υπάρξει λούνα παρκ στο Πάρκο των Ευχών.

Συμπλήρωσε δε, πως την πρώτη χρονιά που λειτούργησε το Πάρκο (2017) είχε γίνει απευθείας ανάθεση κι είχε λειτουργήσει πολύ καλύτερα, σε αντίθεση με το περσινό, που είχε γίνει διαγωνισμός. Ξεκαθαρίζοντας πως η ασφάλεια οδήγησε στην απευθείας ανάθεση.

Ένταση για την ανάθεση

Τα λόγια του Δημήτρη Παπαποστόλου της «Λάρισας Μπροστά» για «νομιμοποίηση στις απευθείας αναθέσεις» ανέβασαν τους τόνους με τον Δήμαρχο Λαρισαίων να απαντά πως δεν γίνεται καμία προσπάθεια για κάτι τέτοιο, εξηγώντας πως ήταν απόλυτα σύμφωνη με το νόμο μαζί με άλλους τρόπους ανάθεσης έργων.

Ενώ αρκετές ενστάσεις ακούστηκαν για τον τρόπο ελέγχου των μηχανημάτων, όπου δεν διασφαλίζεται η ασφάλεια σε κάποιο ατύχημα.

Μάλιστα η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου, δήλωσε πως, «όλοι θέλουμε να λειτουργήσει το λούνα παρκ και μέλημα όλων είναι η ασφάλεια. Αλλά είναι επικίνδυνο αυτό που ακούστηκε, πως επειδή υπάρχει ευθύνη για κάτι πάμε για ανάθεση. Θα γίνεται με την πρόφαση της ασφάλειας και της σιγουριάς. Θα έπρεπε να υπάρξει διαγωνισμός με όλα τα απαραίτητα στοιχεία κι έτσι μόνο όσοι μπορούν να το διεκδικήσουν».

Πέρασε με ονομαστική ψηφοφορία

Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασε η ανάθεση για το Λούνα παρκ στο Πάρκο των Ευχών. Θετικά απάντησαν η «Συμπαράταξη Λαρισαίων», η «Πρωτοβουλία Αξιών» και η «Λαρισαίων Κοινόν» με την «Λάρισα Μπροστά και τη Λαϊκή Συσπείρωση να μην συμφωνούν και τη «Ορμή Ανανέωσης» να ψηφίζει λευκό.


[ads-post]





Φωτό Ανδρέας Τσιβούλης

Πηγή: tinealarissa.gr (Χρίστος Τζίκας)










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια