ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Εκδήλωση για το Brain Drain από το Europe Direct στα Τρίκαλα


Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσω του προγράμματος EuropeDirect, συνδιοργάνωσαν με την ΑΜΚΕ Πράσινη Κιβωτός και με την αρωγή του Δήμου Τρικκαίων, του ΕΒΕ Τρικάλων και της ΕΑΣ Τρικάλων, ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Τρικάλων με θέμα “Από τοBrainDrainστοBrainGain”: Πως θα ανατρέψουμε τη φυγή των νέων από τον Ευρωπαϊκό Νότο, αξιοποιώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα των Μεσογειακών προϊόντων και της Μεσογειακής διατροφής.


Προσκεκλημένοι εισηγητές ήταν ο Υφυπουργός Αγροτικής ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δρ. Θεόδωρος Μεταξάς κι ο Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφολογίας του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Δρ. Θανάσης Τζιαμούρτας, ενώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Μπάρδας Κων/νος και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ο Επικεφαλής του κ. Βασίλειος Χατζηκαμαγιάννης.


Το brain drain - ή αλλιώς η φυγή των νέων Ελλήνων επιστημόνων, κατά κύριο λόγο, στο εξωτερικό σε αναζήτηση εργασίας και καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλη διάσταση στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη τάση έχει συνδυαστεί για τη χώρα μας με την οικονομική κρίση που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία και έχει οδηγήσει στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας.


[ads-post]


Από την άλλη το brain gain ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία Ελλήνωνπου έφυγαν στο εξωτερικό, με στόχο να ενώσει όλους αυτούς που πλέον ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, ώστε όλοι μαζί μέσα από διαφορετικές και αποτελεσματικές δράσεις να καλλιεργήσουν τις συνθήκες που θα κάνουν τη γενιά του brain drain να επιστρέψει στην Ελλάδα.


Η ημερίδα που διοργανώθηκε με επιτυχία ανέλυσε το υπάρχον πρόβλημα και τόνισε τη σημασία που μπορεί να διαδραματίσει η αγροτική παραγωγή και τα μεσογειακά προϊόντα και μεσογειακή διατροφή στην αναστροφή της διαρροής νέων επιστημόνων.









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια