ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

«Δημοκρατία και Τοπικές Κοινωνίες: Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες» στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)

«Δημοκρατία και Τοπικές Κοινωνίες: Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες» στη Λάρισα (ΦΩΤΟ)


Εκδήλωση με θέμα: 
«Δημοκρατία και Τοπικές Κοινωνίες: Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες» 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης συνάντησης φορέων και πολιτών που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων μετά τον ορισμό της πόλης στην παγκόσμια Διάσκεψη των «Πόλεων που Μαθαίνουν» στο Μεντεγίν της Κολομβίας τον Οκτώβρη 2019 ως συντονίστριας πόλης του θεματικού πεδίου «Εκπαίδευση και Κοινωνία των Πολιτών». 



Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 με τη συμμετοχή ρεκόρ 85 φορέων της πόλης που συμμετέχουν στην επιτροπή της «Πόλης που Μαθαίνει» υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό εργαστήρι στην αίθουσα Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Εκπρόσωποι των φορέων είχαν την μοναδική ευκαιρία να δουλέψουν ομαδικά, να συζητήσουν και να σχεδιάσουν συνέργειες για τα επόμενα δύο χρόνια της πόλης που αλλάζει, μαθαίνει και εξελίσσεται. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν: Περιβάλλον, Νεολαία, Πολιτιστική Κληρονομιά - Τοπική Ιστορία, Υγεία - Ψυχική Υγεία, Ανοικτά Σχολεία – Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης, Παιδεία – Δια Βίου Μάθηση, Ευπαθείς Ομάδες, Ένταξη στην αγορά εργασίας – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία. Το εργαστήρι συντόνισαν διακεκριμένοι επιστήμονες της Δια Βίου Μάθησης, με παγκόσμια αναγνώριση, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia της Ν.Υόρκης κος Ted Fleming και ο καθηγητής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου & επιστημονικός υπεύθυνος του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» της πόλης μας κος Αλέξης Κόκκος. Στις εργασίες από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Δεληγιάννης Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κος Βούλγαρης Σωτήρης και η Διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα Μπαξεβάνου Σταυρούλα. 



Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει» και οι Υπεύθυνοι Θεματικών Πεδίων του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» παρουσία των δύο καθηγητών πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας κατά την οποία συζητήθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος καθώς και προτάσεις για τα επόμενα βήματα. 



Ακολούθως το απόγευμα της Παρασκευής στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης σε ένα διάλογο με τους πολίτες σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Καλογιάννη και του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου οι οποίοι τόνισαν την αξία της προάσπισης των δημοκρατικών αξιών για τη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που προοδεύει βασιζόμενη στην ισότητα, την εξωστρέφεια, την εκπαίδευση και τη συμμετοχικότητα. Παράλληλα οι διακεκριμένοι καθηγητές κ.κ. Ted Fleming και Αλέξης Κόκκος ανέλυσαν τις διεργασίες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση μιας Δημοκρατικής – Συμμετοχικής Εκπαίδευσης και τον πολύτιμο ρόλο που διαδραματίζει η Κοινωνία των Ενεργών Πολιτών στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για την πόλη, στη βάση των αρχών της ισότητας και της αλληλεγγύης.



[ads-post]











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια