Το γαριδοπίλαφο είναι ένα πιάτο γευστικό που θα τους εντυπωσιάσει όλους! Μια εύκολη συνταγή που απευθύνεται σε κάθε λάτρη των ψαρικών.
Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες, μεγάλες και καθαρισμένες
- 3 κούπες ρύζι
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 κονσέρβα ντοματάκι
- αλάτι και πιπέρι
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Πλένουμε τις γαρίδες.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, όσο χρειάζεται για το ρύζι χωρίς όμως να ρίξουμε μέσα το ρύζι!
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό επιπλέον, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο.
- Έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας τις γαρίδες και τις βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάζουμε τις γαρίδες από την κατσαρόλα, σουρώνουμε το ζωμό και και φυλάμε σε μία άλλη κατσαρόλα. Θα μας χρειαστεί σε λίγο.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε αυτό.
- Προσθέτουμε ξανά τις γαρίδες, τη ντομάτα και τον ζωμό που είχαμε φυλάξει.
- Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε και το ρύζι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γαριδοπίλαφο να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο, σερβίρουμε σε ένα ωραίο πιάτο και αυτό ήταν, το γαριδοπίλαφό μας είναι έτοιμο.
Tips:
Στο γαριδοπίλαφο μπορούμε να βάλουμε και ολόκληρες γαρίδες αντί για καθαρισμένες όπως λέει η συνταγή. Απλά θα τις καθαρίσουμε στο πιάτο μας!
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου