ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ενεργειακές επενδύσεις συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη στο νομό Λάρισας

Ενεργειακές επενδύσεις συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη στο νομό Λάρισας


Αθόρυβα και μεθοδικά επεκτείνει τις επενδυτικές του δραστηριότητες στον ενεργειακό τομέα, στην περιοχή της Θεσσαλίας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr ο γνωστός εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού επικεντρώνεται στα φωτοβολταϊκα πάρκα και ήδη μέσω εταιρειών συμφερόντων του έχει χτίσει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο σε περιοχές του νομού Λάρισας.

Πρόκειται για δεκάδες μικρών φωτοβολταϊκών σταθμών, των 500 W και του 1 ΜW, που έχουν δημιουργηθεί ως επί το πλείστον σε περιοχές των Δήμων Ελασσόνας, Κιλελέρ και Φαρσάλων, σε επιλεγμένες θέσεις ώστε να διαθέτουν πρόσβαση στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ως γνωστόν, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, κάθε εταιρεία δικαιούται να έχει στην κατοχή της μέχρι δύο φωτοβολταϊκά πάρκα, ισχύος μέχρι 1 MW έκαστο, και σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων το ένα από το άλλο.

[ads-post]

Οι εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη ακολουθούν το μοντέλο κατασκευής φωτοβολταϊκών σε χωράφια τα οποία φροντίζουν προηγουμένως να αγοράσουν, αν και υπάρχουν και μερικοί σταθμοί τους οποίους εξαγόρασαν από τρίτους. 

Κάποιοι λένε ότι ο εφοπλιστής έχει ήδη αθροιστικά στην κατοχή του περισσότερα από 80 MW στην περιοχή της Λάρισας. Η συγκεκριμένη πληροφορία πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί.




Πηγή: www.thessaliaeconomy.gr (Κώστας Τόλης)









« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια