ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Σεμινάριο με καταξιωμένο αρχιμουσικό

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Σεμινάριο με καταξιωμένο αρχιμουσικό


Το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Τρικάλων, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο «Διεύθυνσης Ορχήστρας Πνευστών Οργάνων» με τον καταξιωμένο Αρχιμουσικό Μιχάλη Μιχαλόπουλο. 

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» και στην αίθουσα «Δημήτριος Καβράκος» το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου (Σάββατο 10:00-13:00 & Κυριακή 10:00-14:00). 

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ ο πολύπειρος μαέστρος μεταξύ άλλων θα διδάξει τεχνική διεύθυνσης ορχήστρας πνευστών και τρόπους μελέτης παρτιτούρας, ενώ οι συμμετέχοντες με την καθοδήγησή του θα διευθύνουν ως πρακτική εξάσκηση την ορχήστρα πνευστών απαρτιζόμενη από σαράντα μουσικούς, που θα βρίσκεται στον χώρο του σεμιναρίου την πρώτη ημέρα. 



Το σεμινάριο όπως και το φεστιβάλ Φιλαρμονικών που πραγματοποιούνται στα Τρίκαλα διοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και ο Σύλλογος Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής https://forms.gle/vMrg5bjSXscr99wV8. Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στο sf-dft@outlook.com ή στην σελίδα του Συλλόγου στο Facebook @friends.club.dft



Μιχάλης Μιχαλόπουλος 

Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές (θεωρητικά και τρομπέτα) σε ηλικία 9 ετών και συνέχισε τις εγκύκλιες σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά στο Ωδείο Κέρκυρας, στο Ελληνικό και στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. 

Σπούδασε Διεύθυνση Ορχήστρας Πνευστών Οργάνων στο Istituto Superiore Europeo Bandistico (ISEB) στο Τρέντο της Ιταλίας, με αρχιμουσικούς, όπως oι Jan Cober, Carlo Pirola, Gianni Carracristi, Andrea Loss, καθώς, στην Libera Accademia DAS στο Fermo της Ιταλίας, με αρχιμουσικούς, όπως οι S. Livi, Fulvio Creux και Mirco Barani. Αποφοίτησε ύστερα από εξετάσεις από τον παγκοσμίου φήμης συνθέτη και μαέστρο Robert W. Smith. 

Παρακολούθησε Master Classes Διεύθυνσης, Ενορχήστρωσης και Ρεπερτορίου Ορχήστρας Πνευστών στην Ολλανδία (2010), Γερμανία (2011), Ισπανία (2012), Κέρκυρα (2013, 2014, 2015) και Ιταλία (2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016) με παγκόσμιας ακτινοβολίας συνθέτες και μαέστρους, όπως οι Bert Appermont, Felix Hauswirth, Jean-Marie Tomasi, Jose R. Pascual-Villapalana, Bart Piqueur, Robert W. Smith, Phillip Sparke, Andrea Loss, Jacob de Haan, Ronald Johnson και Danny Galyen. 

Διετέλεσε για 20 χρόνια καθηγητής θεωρίας της μουσικής και τρομπέτας, καθώς και Αρχιμουσικός και Διευθυντής Σχολών στη Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Καποδίστριας». 



Στις κορυφαίες από τις συναυλίες που διηύθυνε, συγκαταλέγονται οι παρακάτω: στο Μέγαρο Μουσικής της Βέροιας το 2001, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003, στο γήπεδο του Tae Kwon Do των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας το 2008, στο θέατρο Παλλάς της Αθήνας το 2009, στο θέατρο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς της Αθήνας το 2010, στο Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΑ της Λυρικής Σκηνής το 2015. 

Διηύθυνε παραστάσεις στη Γαλλία 1991, Ιταλία 1994, Σλοβενία 2001 και Τουρκία 2011. 

Διηύθυνε επίσης το 16μελές σύνολο χάλκινων πνευστών «Μέταλλον» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών το 2011, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στον προαύλιο χώρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στην Αθήνα το 2013. 

Στο εξωτερικό διηύθυνε Συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών της Σεβίλλης στην Ισπανία το 2017, την Νεανική Συμφωνική Μπάντα Πνευστών της Βάδης- Βυτεμβέργης Γερμανίας το 2017, την Νεανική Συμφωνική Μπάντα της Ομοσπονδίας Φιλαρμονικών Σικελίας στην Κατάνια το 2019. 

Κατά την διάρκεια των σπουδών του και της πρακτικής εξάσκησης στην Ιταλία διεύθυνε τις: ορχήστρα Wind Symphony of the Northern Iowa University in Palazzolo, την Wind Symphonic Band της Mezzocorona, του Teresso, του Cavalesse, του Dossobuono, του Salo, του Bussolegno και του Fermo. 

[ads-post]

Δίδαξε σε διήμερο σεμινάριο διεύθυνσης, ενορχήστρωσης και ρεπερτορίου στην πόλη Guillena της Ισπανίας τον Απρίλιο 2017, στην Καλαμαριά (με την Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμαριάς) τον Απρίλιο 2019 και με την συμφωνική Μπάντα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου τον Οκτώβρη 2019. 

Συνέπραξε σε συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συνέπραξε επίσης σε συναυλίες με χορωδίες, όπως η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας, η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, η Χορωδία Δήμου Κέρκυρας και η Παιδική χορωδία του St Florianer της Βιέννης. 

Στην εργογραφία του συγκαταλέγονται τρεις (3) πρωτότυπες συνθέσεις για ορχήστρα πνευστών οργάνων και περισσότερες από χίλιες εκατό πενήντα (1150), διασκευές, μεταγραφές, προσαρμογές για ορχήστρα πνευστών οργάνων, καθώς και μεταγραφές για σύνολα ξύλινων και χάλκινων πνευστών οργάνων, που έχουν εκτελεσθεί στη Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Γερμανία, στην Αυστρία και στην Πορτογαλία. 

Τον Φεβρουάριο 2020 προσκεκλημένος από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα (ΑΜΕΡΙΚΗΣ), θα διευθύνει την Wind Orchestra στο Φεστιβάλ Συμφωνικών Ορχηστρών Πνευστών της Ομώνυμης Πολιτείας.














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια