ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Σαράντα Χρόνια Τηλεοπτικής Ιστορίας και Μνήμης, συναντώνται στη Λάρισα

Σαράντα Χρόνια Τηλεοπτικής Ιστορίας και Μνήμης, συναντώνται στη Λάρισα


Ήταν 28 Νοεμβρίου του 1979, όταν η τηλεόραση της ΥΕΝΕΔ (Υπηρεσία Ενημέρωσης Ενόπλων Δυνάμεων) μετέδιδε το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς «Ο Συνταγματάρχης Λιάπκιν», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση.

Διάσημοι πρωταγωνιστές του τότε και του σήμερα, όπως ο Πέτρος Φυσσούν, η Μπεττυ Αρβανίτη, η Όλγα Πολίτου, ο Νίκος Τσούκας, η Νελλη Γκίνη, ο Άλκης Παναγιωτίδης και πολλοί άλλοι, συμμετείχαν σε μία τηλεοπτική παραγωγή υψηλών ποιοτικών αξιώσεων που παραμένει ζωντανή στη μνήμη πολλών τηλεθεατών.

Η σειρά, γυρισμένη σε μεγάλο βαθμό στη Λάρισα, και συγκεκριμένα στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή και στην ευρύτερη παραποτάμια περιοχή του Πηνειού, έφερε, για πρώτη φορά στην τηλεοπτική μυθοπλασία, την πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου, στο προσκήνιο της μικρής οθόνης.

Σαράντα Χρόνια μετά, ο Δήμος Λαρισαίων, η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ) και η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας (Διεύθυνση Τουρισμού Θεσσαλίας) του Υπουργείου Τουρισμού, ανασύρουν στην μνήμη μας το τηλεοπτικό αριστούργημα του σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη, και σας καλούν  την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 σε συνέντευξη τύπου η οποία θα πραγματοποιηθεί  στη βιβλιοθήκη της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής Λάρισας (4ο χλμ ΕΟ Λάρισας Τρικάλων) με θέμα την διοργάνωση επετειακής εκδήλωσης με αφορμή την συγκεκριμένη συγκυρία .


Με Εκτίμηση,
Δήμος Λαρισαίων
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ - Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας
Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας Υπουργείου Τουρισμού











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια