ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Σύσκεψη στις 15 Δεκεμβρίου στη Νίκαια από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων

Σύσκεψη στις 15 Δεκεμβρίου στη Νίκαια από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων


Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΣΝΛ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου με θέματα τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα με φόντο τις αρνητικές εξελίξεις και την όξυνση των προβλημάτων σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

[ads-post]

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Εκτιμάμε ότι η εναλλαγή στην κυβερνητική εξουσία δεν επέφερε καμιά ουσιαστική αλλαγή στην θέση των αγροτών, μια ακόμη κυβέρνηση στέκεται εχθρικά απέναντι μας όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα γραφής.
  • Αύξηση πάνω από 10% στην τιμή του αγροτικού και οικιακού ρεύματος την ίδια στιγμή που οι βιομηχανίες με απλήρωτους λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ παίρνουν πολύ πιο φθηνά το ρεύμα.
  • Συνεχίζεται το αίσχος με τον ΕΛΓΑ που δεν έχουν βγει ούτε καν οι εκτιμήσεις ζημιάς στην παραγωγή 8 μήνες μετά την ζημιά, δεν έχει δοθεί το υπόλοιπο 10% από τις αποζημιώσεις για το 2018, οι αποζημιώσεις θα έρθουν καθυστερημένα και θα είναι ψίχουλα αφού οι ζημιές ξεπερνάνε τον προϋπολογισμό και η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ που ούτε δημόσιος ούτε καν ανταποδοτικός είναι. Ζημιογόνα αίτια δεν λαμβάνονται υπόψη και δεν αποζημιώνονται με διάφορες προφάσεις, συνεχίζεται η απαξίωση του ΕΛΓΑ ώστε να οδηγηθούν πιο γρήγορα και εύκολα οι παραγωγοί στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα φέρει η κυβέρνηση και θα σημάνει αυξημένα ασφάλιστρα και μικρότερες αποζημιώσεις.
  • Ανησυχία και αγανάκτηση προκαλούν οι δηλώσεις και τα δημοσιεύματα για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ στα 220€ τον μήνα που σημαίνει ξεκλήρισμα των αγροτών και κτηνοτρόφων όταν ήδη το 55% από αυτούς χρωστάνε στον πρώην ΟΓΑ ακόμη. Την ίδια στιγμή η σύνταξη με τον νόμο Κατρούγκαλου για το 2019 είναι στα 94€/τον μήνα για τους αγρότες, τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο εγκαταλελειμμένα ή υπολειτουργούν, η υγεία και πρόνοια κάθε άλλο παρά δημόσιες και κοινωνικό αγαθό είναι καθώς πληρώνουμε εισφορές που δεν καλύπτουν σχεδόν τίποτα.
  • Παραμένει το αίσχος των ανοιχτών και εξευτελιστικών τιμών σε όλα τα προϊόντα. Με τις πλάτες των κυβερνήσεων, και της σημερινής της ΝΔ, εκκοκιστές, βιομήχανοι, έμποροι αρπάζουν κοψοχρονιά την παραγωγή και την πουλάνε 5-6 φορές ακριβότερα στην λαϊκή κατανάλωση. η κυβέρνηση και το υπουργείο παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και με την στάση τους δείχνουν ότι έχουν διαλέξει στρατόπεδο απέναντι στα συμφέροντα μας.
  • Το κόστος παραγωγής είναι δυσβάσταχτο, πολύ πιο αυξημένο σε σχέση με τις άλλες χώρες. Ιδιαίτερα στο θέμα του πετρελαίου η κυβέρνηση το παρέχει αφορολόγητο σε εφοπλιστές και βιομηχάνους, ενώ έχουν επιστροφή ξενοδόχοι, κλινικές, αεροπορικές εταιρείες την ίδια στιγμή που η τιμή για τους αγρότες παραμένει στο 1.36€/λίτρο και με μέση τιμή στις χώρες της Ε.Ε τα 60 λεπτά/λίτρο. Οι δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στην Λάρισα προεκλογικά τον Μάιο έχουν παραμείνει λόγια του αέρα χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα για το πετρέλαιο.


Σε αυτά τα προβλήματα καθώς και σε πολλά άλλα, η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να πιστέψουν στην δύναμη του οργανωμένου μαζικού αγώνα και να επιβάλλουν το δίκαιο των αιτημάτων μας στην κυβέρνηση.

Ότι κατακτήσαμε, ότι ανάσα πήραμε ήταν αποτέλεσμα των σκληρών, συνεχόμενων και πολυήμερων κινητοποιήσεων μας, καμιά κυβέρνηση δεν μας χάρισε το παραμικρό και τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνες μόνο με το ανάθεμα ή σαν θεατές από την τηλεόραση.

Απαιτούμε τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα μεροκάματο ώστε να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα και να ζήσουμε τις οικογένειες μας. Θέλουμε ουσιαστική δωρεάν υγεία και πρόνοια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και συντάξεις αξιοπρέπειας μετά από δεκαετίες σκληρής δουλειάς στο χωράφι και το μαντρί. Θέλουμε ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης που έχουμε γιατί αλλιώς θα οδηγηθούμε στο ξεκλήρισμα και την ανεργία. Έχουμε την δύναμη και την θέληση να επιβάλλουμε το δίκιο μας με τον αγώνα και τα τρακτέρ μας αρκεί να το πιστέψουμε.

Η ΕΟΑΣΝΛ παίρνει πρωτοβουλία αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων μας. Καλούμε τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στις συσκέψεις το επόμενο διάστημα.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Νοεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στο Βασιλή Φαρσάλων
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 23 Νοεμβρίου στον Πλατύκαμπο στην αίθουσα του Συνεταιρισμού.
  • ΤΡΙΤΗ 26 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ευρεία Πανθεσσαλική σύσκεψη των Ενωτικών Ομοσπονδιών στον Παλαμά-Καρδίτσας.

Τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθούν νέες συσκέψεις σε επαρχίες και χωριά του Νομού.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια-Λάρισας από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Με απόφαση του Δ.Σ της ΕΟΑΣΝΛ συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας από τις συνταξιουχικές οργανώσεις για τον Ασφαλιστικό. Ενώνουμε την φωνή μας και τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους απαιτώντας να μείνουν στα χαρτιά οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, να υπάρχει ουσιαστική ασφαλιστική κάλυψη, μείωση των εισφορών και αύξηση των συντάξεων.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΟΑΣΝΛ

Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει αποτελέσματα ο αγώνας μας είναι η ενίσχυση των Α.Σ και της Ομοσπονδίας, η ουσιαστική λειτουργία τους, η συσπείρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων στους Συλλόγους. Η ΕΟΑΣΝΛ συνεχίζει τις εκλογές στους Αγροτικούς Συλλόγους που ανήκουν στην δύναμη της και συγκροτεί νέους Συλλόγους σε επίπεδο χωριού, ομάδας χωριών ή πρώην καποδιστριακού Δήμου. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί εκλογές σε 21 Αγροτικούς Συλλόγους με πολύ αυξημένη συμμετοχή σε σχέση με το 2016 σαν αποτέλεσμα της συνεχούς και συνεπής δράσης της ΕΟΑΣΝΛ.

Το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 το απόγευμα σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Καλούμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους από όλους τους Συλλόγους να συμμετέχουν στο συνέδριο και το διάστημα που απομένει θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για εκλογές σε περισσότερους Α.Σ».













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια