Υλικά:
- 5 μεγάλα κολοκυ-θάκια,
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 μέτριo ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 συσκευασία (200 γρ.) θρυμματισμένη φέτα,
- 1 φλ. καλαμποκάλευρο,
- 10 αβγά,
- 7-8 ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή 1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο,
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
- 1 φλ. γάλα,
- αλάτι, πιπέρι.
[ads-post]
Εκτέλεση:
- Ξεπλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
- Τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζετε για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Τα αφήνετε για 10-15 λεπτά και μετά τα στύβετε καλά.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Στη συνέχεια, βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά, ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Ακολούθως, προσθέτετε τα κολοκυθάκια και αφήνετε να τσιγαριστούν.
- Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το γάλα, το δυόσμο, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνετε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος και σκορπάτε στην επιφάνεια τη φέτα.
- Ψήνετε το σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.
Καλή σας όρεξη...
Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου