ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Σουφλέ με φέτα και κολοκυθάκια

Σουφλέ με φέτα και κολοκυθάκια


Υλικά:
  • 5 μεγάλα κολοκυ-θάκια,
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 μέτριo ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 συσκευασία (200 γρ.) θρυμματισμένη φέτα,
  • 1 φλ. καλαμποκάλευρο,
  • 10 αβγά,
  • 7-8 ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ή 1 κουταλάκι ξηρό δυόσμο,
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
  • 1 φλ. γάλα,
  • αλάτι, πιπέρι.

[ads-post]

Εκτέλεση:
  • Ξεπλένετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
  • Τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζετε για να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Τα αφήνετε για 10-15 λεπτά και μετά τα στύβετε καλά.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  • Στη συνέχεια, βάζετε ένα τηγάνι στη φωτιά, ρίχνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι.
  • Ακολούθως, προσθέτετε τα κολοκυθάκια και αφήνετε να τσιγαριστούν.
  • Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το γάλα, το δυόσμο, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνετε το μίγμα σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος και σκορπάτε στην επιφάνεια τη φέτα.
  • Ψήνετε το σουφλέ στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.




Καλή σας όρεξη...




Γράφει για την larisacitynews.GR
Angel











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια