ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

«Στην αχλύ του Χρόνου και της Κάρλας»: Παρουσίαση της μυθιστορίας της Χριστίνας Πολέζε στο Χατζηγιάννειο

«Στην αχλύ του Χρόνου και της Κάρλας»: Παρουσίαση της μυθιστορίας της Χριστίνας Πολέζε στο Χατζηγιάννειο


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας, ο Όμιλος Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας και ο Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας, συνδιοργανώνουν την παρουσίαση της μυθιστορίας της Χριστίνας Πολέζε «Στην αχλύ του Χρόνου και της Κάρλας», την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στις 19:00 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο


Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο εκπαιδευτικός Κώστας Πάνος. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας, ο γιατρός Ιωάννης Νταβέλης εκ μέρους του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, ο Κώστας Σπανός πρόεδρος του Ομίλου Φίλων της Θεσσαλικής Ιστορίας. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Δέσποινα Θεοδώρου, προεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών ν. Λάρισας.

[ads-post]

(Από το οπισθόφυλλο)

Θα έγραφε για όλα εκείνα τα πραγματικά ή τα φανταστικά που, στην αιωνιότητα, βρέθηκαν και στάθηκαν πάνω απ’ την Κάρλα και γύρω απ’ αυτή, πάνω από τους ανθρώπους της και μέσα στις ζωές τους και τους έκαναν να δουν τον ουρανό, σαν γαλάζιο θόλο ή σαν όμορφο καμπυλωτό σώμα νεράιδας, τη φύση σαν το σύμπαν του μύθου ή σαν κάτι ιερό και απόμακρο, που θεώρησαν τα άστρα σαν φωτάκια μακρινά που φέρνουν ίλιγγο ή σαν αστραφτερά σταγονίδια που ξέφυγαν απ΄την ανάσα του Θεού, και που ζωγράφισαν την Κάρλα σαν τη βασανιστικά όμορφη νεράιδα ή σαν την άκαρδη φόνισσα των ανδρών.














« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια