ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Το 4ο Φεστιβάλ Open Nights «Αιδώς» στην Αθήνα

Το 4ο Φεστιβάλ Open Nights «Αιδώς» στην Αθήνα


Το δια-καλλιτεχνικό φεστιβάλ Open Nights παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στο KOTES powered by BOOZE COOPERATIVA από τις 8 έως τις 16 Νοεμβρίου, σε όλους τους χώρους του, με θέμα την Αιδώ.

Το φεστιβάλ βασίζεται σε μια ομαδική εικαστική και φωτογραφική έκθεση που διαρκεί όσο και το Φεστιβάλ, ενώ δημιουργεί συνεργασίες και παρουσιάζει παράλληλες εκδηλώσεις, ανοιχτές συζητήσεις µε διακεκριμένους επιστήμονες, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα/σεμινάρια, θέτοντας τη βάση ενός ανοικτού διαλόγου των Τεχνών με τις Επιστήμες και την κοινωνία.

Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος επαγγελματίες καλλιτέχνες και ομάδες ανάλογων κατευθύνσεων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ συνεργάζεται με άλλα φεστιβάλ και ανεξάρτητους θεσμούς.

Το 4ο Open nights, εστιάζει στη σχέση της έννοιας της ΑΙΔΟΥΣ με το σώμα, τις ατέλειες, την τρέχουσα ηθική, την ταυτότητα και την κοινωνική εικόνα, ενώ ζητά να διερευνήσει την σχέση ελευθερίας και εξουσίας στη διαμόρφωση μίας ταυτότητας και μιας αυθεντικής ύπαρξης.

Το φεστιβάλ έχει βάση την Κεντρική Ελλάδα και διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. Η κεντρική του παρουσίαση έγινε τον Απρίλιο 2019 στη Λάρισα, ενώ με τον διακριτικό τίτλο DEFRAG και υπό την αιγίδα και υποστήριξη του ΥΠΠΟ, παρουσιάζει μέρος του σε άλλες πόλεις και site specific.

Το κεντρικό ερώτημα του φεστιβάλ είναι: πώς ενεργοποιούνται ή κατασκευάζονται διαλογικοί χώροι, στα όρια των εικαστικών τεχνών με άλλες τέχνες, και με τη συμμετοχή άλλων γνωστικών πεδίων που κατευθύνονται στην πραγματική ζωή;
Ο διάλογος που ξεκίνησε δεν συνιστά ένα μέσο που οδηγεί σε ένα επιδιωκόμενο τέλος, αλλά μια διαδικασία και ένα δι-υποκειμενικό πρόγραμμα σε εξέλιξη.

8 – 16 Νοεμβρίου 2019, BOOZE COOPERATIVA-Κολοκοτρώνη 57

Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινές από τις 18:00 έως τις 22:00 και Σάββατο - Κυριακή από 12:00 έως τις 14:00 & από 18:00 έως τις 22:00.
Είσοδος ελεύθερη.

[ads-post]

Concept-Υλοποίηση, καλλιτεχνική διεύθυνση: Ρούλα Καραφέρη
Οργάνωση-εκτέλεση παραγωγής: OFF ART, Λευτέρης Μπατζανούλης, Γιώτα Μάνου, Άρτεμις Λιβαδάρου
Τεχνική υποστήριξη: Γρηγόρης Καραφέρης
Video-φωτογραφία: Γωγώ Ταμπάκη
Video post-production: Λευτέρης Μπατζανούλης
Γραφιστική επιμέλεια: Γιάννης Μαρκάτος
Συνεργαζόμενη επιμελήτρια: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι εικαστικοί:
Zeger Reyers (Quartair Contemporary Art Initiatives, Χάγη,Ολλανδία), Zalina Z. Khestanova (Ρωσία), Αντώνης Βάθης (Αθήνα), Κώστας Βαρνάς (Λάρισα), Βαγγέλης Βλαχοδήμος (Λάρισα), Άρτεμις Διαμαντή (μουσική έργου: Θεόδωρος Καρκατσέλας) (Λάρισα), Κωνσταντίνος Δουλούδης (Λάρισα), Μπάμπης Καραλής (Αθήνα), Αστέρης Λάσκαρης (Λάρισα), Ιφιγένεια Σδούκου (ποίηση έργου: Στέλλα Νταβαρούκα)(Λάρισα), Λία Σταμοπούλου (Αθήνα), Κωστής Τσιάχας (Λάρισα)
Commix: Kitsos Skitsos, Παύλος Παυλίδης (Εκδόσεις του Κάμπου, Λάρισα), Κορνήλιος Διαμαντόπουλος (Αθήνα)

&
οι φωτογράφοι :
Άγγελος Χριστοφιλόπουλος (Αθήνα), Δήμητρα Παπαγιάννη (Λάρισα), Αλεξάνδρα Μασμανίδη (Αθήνα), Απόστολος Ζερδεβάς (Αθήνα), Αλέξανδρος Κατσής (Αθήνα)

Σχεδιασμός φωτισμού: Εύα Νταραρά (Λάρισα/Αθήνα)















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια