ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Οι χαμηλές τιμές στο βαμβάκι και το ακριβό πετρέλαιο βγάζουν και πάλι στο δρόμο τα τρακτέρ

Οι χαμηλές τιμές στο βαμβάκι και το ακριβό πετρέλαιο βγάζουν και πάλι στο δρόμο τα τρακτέρ


Οι χαμηλές τιμές στο βαμβάκι και το ακριβό πετρέλαιο βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας των Θεσσαλών αγροτών που βγάζουν τα τρακτέρ στο δρόμο την ερχόμενη Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας, ο Ρίζος Μαρούδας, πρ. της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ, η τιμή στο βαμβάκι φέτος είναι χαμηλότερη και από πέρυσι και κάτω και από τις διεθνείς τιμές. Στα 40 και 42 λεπτά το κιλό κυμαίνονται οι τιμές στην οποίες πληρώνουν οι εκκοκκιστές, τιμή εξευτελιστική, ακόμη και κάτω του κόστους όπως λένε οι παραγωγοί.

Επιπλέον, το πετρέλαιο που αγγίζει το 1,50 ευρώ/λίτρο εκτινάσσει το κόστος παραγωγής στα ύψη, είπε ο κ.Μαρούδας. Διεκδικούμε αφορόλογητο πετρέλαιο, όπως έχουν και οι εφοπλίστες, ανέφερε ο Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος έδωσε το πλάνο των κινητοποιήσεων:

Στις 4 Δεκεμβρίου οι Καρδιτσιώτες αγρότες βγαίνουν με τρακτέρ στον Ε65.

Την ίδια ημέρα αγρότες στη Λάρισα και τα Τρίκαλα θα στήσουν τα δικά τους μπλόκα σε σημεία που θα αποφασίσουν σε συσκέψεις τις επόμενες μέρες.

Χθες συνεδρίασαν στο Βασιλή Φαρσάλων και σήμερα στον Πλατύκαμπο του Δ.Κιλελέρ.

Στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια Δ. Κιλελέρ πανθεσσαλική συγκέντρωση προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση, να ακουστούν όλες οι απόψεις και να ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

[ads-post]

«Θέλουμε λύσεις και όχι πληροφορίες και σενάρια μέσω δημοσιοευμάτων. Η κ.Μητσοτάκης όταν είχε έρθει στη Λάρισα προεκλογικά, είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει ελάφρυνση στον φόρο του αγροτικού πετρελαίου. Δεν έχει γίνει, το περιμένουμε και το διεκδικούμε» δήλωσε ο πρ. της ΕΟΑΣΝΛ.

Για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, ο κ. Μαρούδας είπε ότι το τοπίο με το τί θα ισχύσει θα ξεκαθαρίσει τον Ιανουάριο.

Πάντως, σήμερα, μια αγροτική οικογένεια ήδη δυσκολεύεται παρά πολύ, αφού στην πλειονότητά τους οι αγρότες ξοδεύουν σχεδόν το μισό τους εισόδημα για τις εισφορές στον ΕΦΚΑ, είπε ο Ρίζος Μαρούδας.



Πηγή: www.ert.gr










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια