ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κων/νοςΚούμας» φοράει τα γιορτινά της και προσκαλεί τα παιδιά σε ένα πλήθος εκδηλώσεων με σκοπό να γιορτάσουμε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Οι μικροί μαςφίλοι θα μοιραστούν μαζί μας αξέχαστες παραμυθένιεςστιγμές γεμάτες με αφηγήσεις,κατασκευές, μουσική, παιχνίδια και πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες που ζωντανεύουν μέσα από αναγνώσεις!

[ads-post]

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά έχει ως εξής:


Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 5:30μ.μ.- 7:00μ.μ
«Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι τα Χριστούγεννα;» της HelenStephens

«Δεν επιτρέπονται τα λιοντάρια στο τρένο», είπε η μαμά. Η Έλλη θα φύγει για τα Χριστούγεννα με την οικογένειά της, αλλά το λιοντάρι της δεν μπορεί να πάει μαζί τους. Η Έλλη στενοχωριέται και το λιοντάρι αποφασίζει να τους ακολουθήσει στα κρυφά. Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να κρύψεις ένα λιοντάρι τα Χριστούγεννα;

Το αξιαγάπητο λιοντάρι της Έλλης μοιράζεται μαζί μας χριστουγεννιάτικες περιπέτειες σε τρένα, σπίτια και χιονισμένα τοπία.
Το βιβλίο τηςHelenStephens: «Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι τα Χριστούγεννα;» αφηγείται στα παιδιά η εκπαιδευτικόςΒάγια Γκουντουβά.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών, δεν έχει κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και το τηλ. 2410531973.


Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 5:30μ.μ.- 7:00μ.μ
«Ο μέγας Μελομακάρων που μελοΚαμάρωνε» της ΓιολάνταςΤσορώνη - Γεωργιάδη

Τα σπουργιτάκια παρακαλούν δυο χελιδονάκια φίλους τους να μη φύγουν το φθινόπωρο για την Αφρική. "Μείνετε ως τα Χριστούγεννα να μοιραστούμε αγάπη" λένε. "Αν μας λέγατε να μοιραστούμε νερό, σπίτι, παρέα, παιχνίδι ή ζεστασιά, θα το καταλαβαίναμε. Αλλά αγάπη; Πώς γίνεται να μοιραστούμε αγάπη;" απόρησαν τα χελιδόνια. Ύστερα φόρεσαν το καπελάκι τους κι έφυγαν μετανάστες! Κι όμως... ένα μελομακάρονο, όχι οποιοδήποτε μελομακάρονο αλλά ο Μέγας ΜελοΜακάρων, απέδειξε πως και η αγάπη μοιράζεται γιατί, όταν θέλουμε, όλα γίνονται.

Το βιβλίο της ΓιολάνταςΤσορώνη-Γεωργιάδη: «Ο μέγας Μελομακάρων που μελοΚαμάρωνε» της ΓιολάνταςΤσορώνη- Γεωργιάδη αφηγείται στα παιδιά η εκπαιδευτικός Αγγελική Νούλα.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών, δεν έχει κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και το τηλ. 2410531973.


Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 5:30μ.μ.- 7:00μ.μ
«Παραμύθια με τη γιαγιά Μαίρη»
«Η Γέννηση του Χριστού»

Η γιαγιά Μαίρη αφηγείται στα παιδιά μία από τις ωραιότερες ιστορίες της Καινής Διαθήκης, την ιστορία της γέννησης του Χριστού. Μια ιστορία γεμάτη εικόνες και συμβολισμό. Τα παιδιά μέσα από την αφήγηση, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και παιχνίδια θα γνωρίσουν τα θρησκευτικά γεγονότα της γέννησης του Χριστού και θα αντιληφθούν τη χρονική σειρά με την οποία γίνονται τα γεγονότα της Γέννησης.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, δεν έχει κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και το τηλ. 2410531973.


Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 5:30μ.μ.- 7:00μ.μ
«Χριστούγεννα σ’ όλο τον κόσμο»

Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Μήπως ξέρετε πώς λέγεται το «Καλή χρονιά» στα Ισπανικά; Τα Χριστούγεννα έρχονται σε όλον τον κόσμο και κάθε χώρα τα γιορτάζει με το δικό της ξεχωριστό τρόπο ανάλογα με την ιστορία, το κλίμα και τη νοοτροπία του κάθε λαού. Σας περιμένουμε να μάθουμε τα πιο παράξενα για μας χριστουγεννιάτικα έθιμα του κόσμου.
Αυτά και άλλα πολλά, θα μάθουμε με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Ευαγγελίας Μακρή.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, δεν έχει κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και το τηλ. 2410531973.


Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 10:30π.μ-12π.μ.
Αφήγηση παραμυθιού: «Ένα δώρο για τον καθένα»

Πόσα δώρα μπορεί να φτιάξει κανείς μ' ένα ρολό ύφασμα που είναι κόκκινο, ζεστό και τόσο, μα τόσο Χριστουγεννιάτικο; Αμέτρητα!
Μια ζεστή, τρυφερή ιστορία που μιλάει για την αξία του δώρου και τη χαρά που νιώθει ο καθένας μας όταν δίνει, με υπέροχες εικόνες από την αναγνωρισμένη εικονογράφο RosalindBeardshaw.

Το βιβλίο των Black Birdie&RosalindBeardshaw: «Ένα δώρο για τον καθένα», αφηγείται στα παιδιά η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Μακρή. Για παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω. Χωρίς προεγγραφή.


Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 ώρα 5:00 μ.μ.- 7:00μ.μ
«Γράμμα στον Άγιο Βασίλη» της Ελένης Σκρέκου

Στο βιβλίο «Γράμμα στον Άγιο Βασίλη» η συγγραφέας Ελένη Σκρέκου μέσα από τα μάτια και τιςσκέψεις των παιδιών, προτείνει και προτρέπει σ’ ένα τρόπο σκέψης αλληλεγγύης,φιλίας και αγάπης, για να ξανασυναντήσουμε τον διπλανό μας,τον οποίο κάποια στιγμή χάσαμε από τα μάτια μας.
Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους για να γράψουμε τα δικά μας γράμματα και να γεμίσουμε τον σάκο του Άγιου Βασίλη με αγάπη, επιθυμίες κι ευχές για το 2020!!!
Για παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω. Χωρίς προεγγραφή.
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια