ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Άδικη την επιβολή καταβολής αποζημίωσης 850.000 ευρώ σε γιατρό του ΓΝΛ χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΠΙΣ

Άδικη την επιβολή καταβολής αποζημίωσης 850.000 ευρώ σε γιατρό του ΓΝΛ χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΠΙΣ


Άδικη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου την απόφαση να πληρωθεί αποζημίωση 850.000 ευρώ από γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για ιατρική αμέλεια.

[ads-post]

Σε σχετική δήλωσή του που κοινοποιείται από τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Η απόφαση να πληρωθούν 850.000 ευρώ αποζημίωση για ιατρική αμέλεια, από γιατρό του ΕΣΥ, είναι άδικη και με τραγικές συνέπειες.

Είναι άδικη διότι πρώτον, στη χώρα δεν υπάρχει σύστημα ιατρικής άμυνας.

Δεύτερον, η απόφαση επιδικάστηκε σύμφωνα με τις ιατρικές δυνατότητες του ελληνικού Δημοσίου και το αρχικό ποσό ανέρχεται στις 500.000 ευρώ, ενώ λόγω καθυστερήσεων πληρωμής του ελληνικού Δημοσίου έφτασε με προσαυξήσεις τις 850.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό προφανώς ξεπερνά την οικονομική δυνατότητα οποιουδήποτε γιατρού του ΕΣΥ.

Η εγκύκλιος Χουλιαράκη με βάση την οποία καλείται ο γιατρός να πληρώσει το ποσό αυτό είναι μεταγενέστερη, απαράδεκτη και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα.

Οι συνέπειες αυτής της πρακτικής θα είναι τραγικές καθώς θα εκτοξεύσουν το κόστος των ιατρικών πράξεων και θα οδηγήσουν στην άσκηση αμυντικής ιατρικής, τα αποτελέσματα της οποίας θα επιβαρύνουν τη συνολική ποιότητα υγείας των ασθενών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα δεκαετιών που υπάρχει στη χώρα μας σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ιατρικά σφάλματα από τη Δικαιοσύνη.

Έχουμε ήδη ζητήσει συναντήσεις με του αρμόδιους υπουργούς. Η απόσυρση όμως της εγκυκλίου αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα».











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια