ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Αποχώρησαν τα τρακτέρ από τον κόμβο Γαλήνης στη Λάρισα

Αποχώρησαν τα τρακτέρ από τον κόμβο Γαλήνης στη Λάρισα


Αποχώρησαν σήμερα και τα τελευταία τρακτέρ από τον κόμβο Γαλήνης στη Λάρισας.

[ads-post]

Η ΕΟΑΣΝΛ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Η ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει τους αγρότες του πρώην Δήμου Πλατυκάμπου που επί μια εβδομάδα παρέμειναν με τα τρακτέρ στο Μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο Γαλήνης αναδείχνοντας τα ουσιαστικά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος και διεκδικώντας άμεσες λύσεις. Με το κεφάλι ψηλά και την πεποίθηση ότι δόθηκε αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας θα διεκδικήσουμε με άλλες μορφές παρέμβασης το δίκιο μας γιατί κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Το μέγεθος των προβλημάτων δεν κρίνεται από την εκάστοτε συμμετοχή των αγροτών σε μια κινητοποίηση. Υπήρξε οργανωμένη προσπάθεια να υπονομευτεί και να αποδυναμωθεί η κινητοποίηση μας. Παραμονές της κινητοποίησης στάλθηκαν κλήσεις σε απολογία σε δεκάδες συναδέλφους της Λάρισας για τα μπλόκα του 2019 παράλληλα με την απογοήτευση, την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία που καλλιεργείται σταθερά και επίμονα στον ελληνικό λαό. Όμως τα προβλήματα παραμένουν, οι άδειες τσέπες μας το επιβεβαιώνουν, και πρέπει να γίνει συνείδηση και πεποίθηση σε κάθε αγρότη πως όσο δεν συμμετέχει στους αγώνες τα προβλήματα και τα αδιέξοδα τους θα οξύνονται. Όσοι δεν θέλουν να «δυσαρεστήσουν» την εκάστοτε κυβέρνηση και τον βουλευτή να ξέρουν ότι θα είναι μόνιμα «δυσαρεστημένη» η τσέπη και η οικογένεια τους. Με τους αγώνες μας όλα τα προηγούμενα χρόνια αποσπάσαμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα μας, πήραμε ανάσες, ανακόψαμε ή σταματήσαμε ακόμη χειρότερα μέτρα που είχαν στα συρτάρια των γραφείων τους.

Καταγγέλλουμε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης της ΝΔ που αρνήθηκε ακόμη και τον διάλογο μαζί μας πολύ περισσότερο να δώσει λύσεις στα προβλήματα μας. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι «έχει δεμένο τον γάιδαρο» όμως οφείλουμε να της υπενθυμίσουμε ότι το αγροτικό κίνημα όπως κάθε κίνημα μπορεί να έχει ζιγκ-ζαγκ, φάσεις υποχώρησης που νομοτελειακά ακολουθούνται από φάσεις ανασύνταξης και μαχητικής αντεπίθεσης.

Η κυβέρνηση και της ΝΔ όπως και οι προηγούμενες, ακολουθεί εχθρική στάση απέναντι στους αγρότες ενώ προασπίζει τα συμφέροντα μιας χούφτας εφοπλιστών, βιομηχάνων, εμπόρων για να αγοράζουν πάμφθηνα την σοδειά μας και να μας πουλούν πανάκριβα τα μέσα και εφόδια. Δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό για αφορολόγητο πετρέλαιο σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, ξενοδόχους, κλινικές και την ίδια στιγμή δεν βρίσκει ούτε 1 ευρώ για τους αγρότες ξεχνώντας την υπόσχεση του ίδιου του Πρωθυπουργού που στην Λάρισα τον Μάιο δήλωσε ότι θα ετοιμάσει άμεσα σχέδιο για επιστροφή ΕΦΚ στους αγρότες. Αύξησε κατά 12% το αγροτικό ρεύμα και τώρα δια στόματος Βορίδη μας καλεί να βάλουμε net metering, επένδυση που κοστίζει χιλιάδες ευρώ για να μειώσουμε τάχα το κόστος παραγωγής. Στους βιομηχάνους και στους εφοπλιστές όμως δίνει πάμφθηνα ρεύμα και πετρέλαιο χωρίς να τους ζητάει να κάνουν επενδύσεις, μάλιστα τους επιτρέπει να έχουν «εθελοντική φορολογία» από πάνω.

Αντιμετώπισε τις κινητοποιήσεις μας με τρομοκρατία, αυταρχισμό και ΜΑΤ στους συναδέλφους μας στην Καρδίτσα και στην Κρήτη και με διώξεις στην Λάρισα.

Είναι γελασμένη αν πιστεύει ότι θα μας πτοήσει ή θα μας φοβίσει. Η πολιτική της δημιουργεί προβλήματα και αδιέξοδα, οδηγεί στην φτώχεια και το ξεκλήρισμα, και θα τα αντιπαλέψουμε στους δρόμους.

Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα σε κάθε συνάδελφο αγρότη και κτηνοτρόφο που πιστεύει στο δίκιο και την δύναμη των αγώνων μας, που αγωνιά για το σήμερα και το αύριο της ζωής του να συμμετέχει στην μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Νίκαια- Λάρισας στις 12 το μεσημέρι. Εκεί θα συζητήσουμε ότι μας απασχολεί, θα επικαιροποιήσουμε το πλαίσιο αιτημάτων και θα προγραμματίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά βήματα».















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια