ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια


Το σεξ είναι απόλαυση και μπορεί να έχει πολλά οφέλη τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Μάλιστα η επίτευξη ενός οργασμού έχει τη δυνατότητα να ανακουφίσει το άγχος, να αυξήσει την ευτυχία, να μειώσει την αρτηριακή πίεση, καθώς και να φέρει πιο κοντά το ζευγάρι.


Ενώ είναι σχεδόν αδύνατο να μετρηθεί πόσο συχνά το μέσο ζευγάρι κάνει σεξ, οι επαγγελματίες δίνουν τη γνώμη τους, με βάση τις μελέτες. Και όπως επισημαίνουν οι παράγοντες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων είναι πολλοί όπως η ηλικία, ο τρόπος ζωής, η κατάσταση υγείας και τα επίπεδα της λίμπιντο. Δηλώνουν επίσης πως εάν τα ζευγάρια σταματήσουν να κάνουν σεξ, υπάρχουν πολλές αρνητικές συνέπειες που θα μπορούσαν να προκύψουν, όπως ο θυμός, η απιστία και ακόμη και το διαζύγιο.


  • Οι ειδικοί λοιπόν συμβουλεύουν τα ζευγάρια να κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ένας στόχος που σπάνια προσεγγίζεται.


Μια μελέτη που διεξήχθη σε περισσότερα από 20.000 ζευγάρια, αποκάλυψε ότι μόλις το 26% κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ η πλειοψηφία αγγίζει τη μια με δυο φορές το μήνα. Και κατά τη διάρκεια αυτής της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι τα ζευγάρια που έκαναν σεξ μια φορά την εβδομάδα, ήταν πιο ευτυχισμένα από σε σχέση με εκείνα που έκαναν λιγότερο συχνά.


Ωστόσο υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή του ατόμου, όπως φάρμακα, ορμόνες, επίπεδα λίμπιντο και σεξουαλικής επιθυμίας, γήρανση, θρησκεία, σεξουαλικές πεποιθήσεις, κατάθλιψη και άγχος. Και πολλές φορές, αυτά τα θέματα ενδέχεται να μην ευθυγραμμίζονται με το σύντροφό σας, καθιστώντας το σεξ ένα ευαίσθητο ή δύσκολο θέμα.


Πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή;


Επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία. Δυστυχώς, όχι μόνο στις σχέσεις αλλά στη ζωή γενικά, τα άτομα έχουν την τάση να είναι παθητικά, φοβισμένα ή πολύ ευάλωτα με αποτέλεσμα να μην μιλούν για ό,τι τους απασχολεί. Αλλά για τα ζευγάρια που αισθάνονται πως υπάρχουν προβλήματα στη σχέση τους, η επικοινωνία είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα λύσουν.


Είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ο στόχος μιας επιτυχημένης σχέσης είναι η ευτυχία, όχι το σεξ. Και όταν και οι δύο σύντροφοι είναι πιο ευτυχισμένοι, το σεξ είναι πιο συχνό.


Έτσι, αντί να μετράτε τον αριθμό των φορών που κάνετε σεξ και να το συγκρίνετε με τους φίλους σας ή τα γενικά στατιστικά στοιχεία, επικεντρωθείτε στη σχέση σας…


Το σεξ δεν μπορεί να διορθώσει μια προβληματική σχέση, κυρίως όταν τα θέματα είναι πιο περίπλοκα από την έλλειψη σεξ. Έτσι επαναλαμβάνουμε, επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία.


[ads-post]


Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, έχει αποδειχθεί σε πολλές διαφορετικές μελέτες ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ μία φορά την εβδομάδα είναι, γενικά, πιο ευτυχισμένα από όσους δεν το κάνουν.  Αναφέρθηκε όμως ότι το επίπεδο ευτυχίας δεν έχει την ικανότητα να αυξάνεται όταν αυξάνεται η συχνότητα του σεξ. Και με αυτό, διαπιστώθηκε ότι τα ζευγάρια που κλήθηκαν να διπλασιάσουν τη σεξουαλική τους συχνότητα ως μέρος της έρευνας, στην πραγματικότητα δεν απολάμβαναν το σεξ.


Άρα η ιδέα ότι θα πρέπει να έχουμε έναν ορισμένο αριθμό για να κάνουμε σεξ μέσα στο μήνα, προκειμένου να είμαστε ευτυχισμένοι, αναστέλλει στην πραγματικότητα την ευτυχία μας.


Μερικοί κυνηγούν ένα φανταστικό αριθμό που πιστεύεται ότι τηρείται από κάθε ζευγάρι εκτός από αυτούς, και αυτό προκαλεί ζητήματα στις σχέσεις.


Εν ολίγοις, η επικοινωνία είναι το κλειδί και αυτό είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα.






Πηγή: jenny.gr










« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια