Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κινήσεις δικηγόρου σε βάρος Τράπεζας έχει ξεκινήσει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της σελίδας «Ρεπορτάζ του Κάμπου» η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.


Η είδηση που προκύπτει ωστόσο είναι το γεγονός πως το πρόσωπο που ελέγχεται είναι μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο ανήκει.


Η προκαταρκτική εξέταση άρχισε από μήνυση που κατέθεσε η τράπεζα σε βάρος του εν λόγω θεμιστοπόλου για πράξεις που φέρεται πως έγιναν στη Λάρισα.


[ads-post]


Οι δύο πλευρές σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είχαν συνεργασία ετών όμως προέκυψαν κάποιες δυσλειτουργίες και κενά όσον αφορά στα οικονομικά ζητήματα, με την τράπεζα να κατηγορεί πλέον τον δικηγόρο.


Με την έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα προσπαθήσει να ψηλαφήσει την υπόθεση και να ελέγξει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και σε τι βαθμό.


Το γεγονός πως διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα οδηγήσει και σε ποινική δίωξη καθώς εάν δεν βρεθούν επαρκή στοιχεία ενδέχεται να αρχειοθετηθεί.


Όσον αφορά όμως σε πράξεις κακουργηματικού βαθμού είναι απαραίτητο να προηγηθεί προκαταρκτική έρευνα από την αρμόδια Εισαγγελία.





Πηγή: Κώστας Γκιάστας (Ρεπορτάζ του Κάμπου)