ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Τρίκαλα: Κόσμημα το ψηφιδωτό του Τσιτσάνη

Τρίκαλα: Κόσμημα το ψηφιδωτό του Τσιτσάνη


Την παραμονή Χριστουγέννων του 2019 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μιας σημαντικής προσφοράς στα Τρίκαλα και την ελληνική μουσική. Το ψηφιδωτό του μεγαλύτερου Ελληνα λαϊκού συνθέτη, του τρικαλινού Βασίλη Τσιτσάνη τοποθετήθηκε και φωτίστηκε στη μία όψη του τ. διοικητηρίου των παλιών φυλακών Τρικάλων, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Ένα ψηφιδωτό που επί μήνες οι δημιουργοί του, Μιχάλης Κουφογιάννης και Γιώργος Κουρμέτζας προετοίμαζαν με τις χιλιάδες ψηφίδες και τα συνολικά 18 τ.μ. που αυτό καταλαμβάνει. Η προσφορά των δύο τρικαλινών πριν μερικούς μήνες είχε γίνει με χαρά δεκτή από τον Δήμο Τρικκαίων, καθώς είχαν ήδη δημιουργήσει άλλο ψηφιδωτό, στο «λιμανάκι» του Ληθαίου ποταμού. Αυτή τη φορά, η κοπιαστική και πολύμηνη εργασία είναι μεγαλύτερου μεγέθους και ουσιαστικής αξίας. Δείχνει, απεικονίζει, προβάλλει, τον Βασίλη Τσιτσάνη των εκατοντάδων τραγουδιών, τον Τσιτσάνη που ανέδειξε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι στη θέση που του αρμόζει στην καρδιά των Ελλήνων και των Ελληνίδων.



Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε πως η καλλιτεχνική αυτή απεικόνιση κοσμεί το Μουσείο. Ένα Μουσείο που ανήκει στη μουσική, στον Βασίλη Τσιτσάνη, στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. 

[ads-post]

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζει και το «Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών. Ενα ψηφιακό διαδραστικό μουσείο, αφιερωμένους στους άλλους 5 τρικαλινούς στυλοβάτες της λαϊκής μας μουσικής, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Βίρβο, Γιώργο Σαμολαδά, Χρήστο Κολοκοτρώνη και Δημήτρη Μητροπάνο.
















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια