ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Ανοιχτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες «Εισαγωγή στην τέχνη της εικαστικής εγκατάστασης»

Ανοιχτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες «Εισαγωγή στην τέχνη της εικαστικής εγκατάστασης»


Ανοιχτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες «Εισαγωγή στην τέχνη της εικαστικής εγκατάστασης»

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 στις 11:00


Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα στο πλαίσιο της ατομικής έκθεσης «Γόρδιοι Δεσμοί» του Στέργιου Στάμου διοργανώνει ανοιχτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ενήλικες το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 στις 11:00 με θέμα «Εισαγωγή στην τέχνη της εικαστικής εγκατάστασης».

Η έκθεση αποτελεί μία πρωτότυπη παραγωγή της Πινακοθήκης στην οποία παρουσιάζονται εγκαταστάσεις χώρου, γλυπτά και έργα ζωγραφικής. Τα έργα του καλλιτέχνη είναι των τελευταίων χρόνων και εντάσσονται σε δύο μεγάλους θεματικούς άξονες: την Ελλάδα της κρίσης και το τεράστιο και πρωτόγνωρο, για την ελληνική πραγματικότητα, φαινόμενο της μετανάστευσης. Ειδικότερα, παρουσιάζονται μια σειρά γλυπτών με υλικά όπως τσιμέντο, σιδερένιες λεπτές ράβδοι βαμμένες με λαμπερά χρώματα (κόκκινα, κίτρινα, μπλε), αλουμίνιο και φως, και αναφορές εκτεινόμενες από τον μυθικό μάντη Τειρεσία μέχρι τις συμπαντικές, κοσμολογικές θεωρίες του Stephen Hawking, που είναι και οι πιο πρόσφατες προτάσεις του.
[ads-post]
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει έμφαση στην ομαδικότητα και τη συνεργασία σε μια «εικαστική εγκατάσταση». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνει συζήτηση για το καλλιτεχνικό είδος της «εγκατάστασης» από τον επιμελητή της έκθεσης κ. Γιάννη Μπόλη, ιστορικό τέχνης. Στην συνέχεια, με αφορμή ένα λογοτεχνικό βιβλίο που συνδέεται με ένα ιστορικό-κοινωνικό γεγονός, οι συμμετέχοντες θα οδηγηθούν στην δημιουργία της ομαδικής εικαστικής εγκατάστασης.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα ακολουθήσει ανοιχτή ξενάγηση στις 12:00 για το κοινό από τον ίδιο τον καλλιτέχνη και τον κ. Μπόλη.

Σχεδιασμός–υλοποίηση προγράμματος:
Στέργιος Στάμος, εικαστικός
Γιάννης Μπόλης, επιμελητής της έκθεσης
Ιφιγένεια Σδούκου, εικαστικός, μέλος Δ.Σ. Πινακοθήκης
Θεοδώρα Τσιάτσιου, εικαστικός, μέλος Καλλιτεχνικής Επιτροπής Πινακοθήκης


Ομάδα: 25 ενήλικες
Διάρκεια: 1 ώρα
Απαραίτητη κράτηση θέσης: τηλ. 2410623615 (καθημερινές εκτός αργιών, 10:00– 13:00)
Συμμετοχή δωρεάν


Πληροφορίες:
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Γ. Παπανδρέου 2, Νεάπολη Λάρισας
τηλ. 2410616266











« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια