Έξι Αφγανοί πρόσφυγες σώθηκαν, παραμονή των Χριστουγέννων, χάρη στην παρατηρητικότητα αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Λάρισας. Οι έξι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, ξεπάγιασαν στο φορτηγό ψυγείο που υποτίθεται ότι θα τους μετέφερε στο εξωτερικό και χτυπώντας με χέρια και πόδια τις πόρτες του ψυγείου, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που σταμάτησαν το φορτηγό στα διόδια Μακρυχωρίου, στο πλαίσιο ελέγχων με αφορμή το «απαγορευτικό».


Οι έξι πλήρωσαν σε ομοεθνή τους από διακόσια ευρώ για να τους βάλει σε φορτηγό για Ιταλία, αλλά εκείνος τους έβαλε στο Βουλγάρικο ψυγείο για Ρουμανία κλειδώνοντας την πόρτα.


Στο έλεγχο της τροχαίας στο Μακρυχώρι οι αστυνομικοί άκουσαν χτυπήματα μέσα από την καρότσα και ανοίγοντας την πόρτα βρήκαν ξυλιασμένους από το κρύο τους μετανάστες.


[ads-post]


Ο οδηγός, που δήλωσε άγνοια για την παρουσία τους, κρατείται. Οι τέσσερις ενήλικοι είχαν μαζί τους σχετικά έγγραφα οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ αναζητείται δομή φιλοξενίας στη Λάρισα για τους δύο ανήλικους.





Πηγή: Λ.Ε. kosmoslarissa.gr 

*με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα Ελευθερία

* Η φωτογραφία είναι αρχείου