ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ


Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», στις 18 & 19 Δεκεμβρίου 2019, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης. 

Θα διανεμηθούν: κοτόπουλο, χοιρινό, φέτα, ελαιόλαδο, ζάχαρη, μακαρόνια, κριθαράκι, φασόλια, φακές, πελτές, γραβιέρα, μερέντα, φρυγανιές, καρότα, πατάτες, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, καθαριστικό γενικής χρήσης, σκόνη πλυσίματος, υγρό πιάτων. Επιπλέον οι ωφελούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από Κοινωνικούς Επιστήμονες του Δήμου και των συνεργαζόμενων φορέων για υπηρεσίες και συνοδευτικά μέτρα υποστήριξης και κοινωνικής ενσωμάτωσης. 

Οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τους τηλέφωνα και με δημοσίευση στον τοπικό τύπο. 

Να σημειωθεί ότι στην Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» δήλωσαν συμμετοχή και συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Λαρισαίων (leader) που έχει και την ευθύνη για την οργάνωση και διενέργεια του προγράμματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας». 

Το πρόγραμμα διανομής των ανωτέρω Δήμων έχει ως εξής: 
  • Δήμος Ελασσόνας 11 Δεκεμβρίου 2019 
  • Δήμος Τυρνάβου 13 Δεκεμβρίου 2019 
  • Δήμος Αγιάς 17 Δεκεμβρίου 2019 
  • Δήμος Τεμπών 17 Δεκεμβρίου 2019 
  • Δήμος Φαρσάλων 20 Δεκεμβρίου 2019 
  • Δήμος Κιλελέρ 20 Δεκεμβρίου 2019 

Ο αριθμός των ωφελουμένων οικογενειών ανέρχεται στις 2.911 στα όρια του Δήμου Λαρισαίων και στις 5.599 σε όλο το Νομό Λάρισας. Το πεδίο εφαρμογής του Προγράμματος εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠ1, το οποίο εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2014. 

Η περίοδος εφαρμογής του ΕΠ1 διαρκεί από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020. 

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων. 

[ads-post]

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι: 
  • Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ.Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ στον Πίνακα). 
  • Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ). 


Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων : 2410680242. Υπεύθυνοι υπάλληλοι : Παλαιομήτρος Ευάγγελος, Δαλακώνη Κερασία. 













« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια