ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Εντυπωσιακή επίδειξη του αμερικανικού drone στην 110 ΠΜ της Λάρισας

Εντυπωσιακή επίδειξη του αμερικανικού drone στην 110 ΠΜ της Λάρισας


Εντυπωσιακή πτητική επίδειξη των ικανοτήτων του πραγματοποίησε σήμερα πάνω από την αεροπορική βάση της Λάρισας το Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9 Ναυτικής Έκδοσης.

Το γεγονός φιλοξενήθηκε από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία που ενδιαφέρεται για τις ικανότητες του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

Η επίδειξη έγινε προς του εκπροσώπους του Τύπου από ένα MQ-9 Ναυτικής Συνεργασίας που κατασκευάζει η General Atomics Aeronautical Systems.

Η πτήση που πραγματοποίησε σήμερα το αεροσκάφος παρείχε την δυνατότητα να επιδειχθεί η ικανότητά του σε αποστολές περιπολίας πάνω από θαλάσσιες περιοχές καθώς και το σύστημα εντοπισμού και αποφυγής.


Την σημερινή επίδειξη πέρα από τους δημοσιογράφους παρακολούθησαν και εκπρόσωποι από think tanks και άλλους φορείς και οργανισμούς, 11 συνολικά, που σχετίζονται με την άμυνα και την ασφάλεια, αλλά και χωρών τόσο της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Οι πτήσεις του συγκεκριμένου MQ-9 επίδειξης έχουν ξεκινήσει πάνω από την Λάρισα αλλά και την ευρύτερη περιοχή εδώ και αρκετές ημέρες.

Κύκλοι στο ΥΠΕΘΑ έχουν διαπιστώσει τις τεράστιες δυνατότητές του καθώς ανάλογα με την διαμόρφωση μπορεί να πετάει συνεχώς επί 25 έως 40 ώρες παρέχοντας κρίσιμες πληροφορίες

Κύκλοι της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν δηλώσει σχετικά πως: «Η Πολεμική Αεροπορία προσδοκά στο να δει τα αποτελέσματα της επίδειξης. Πέραν των δυνατοτήτων άμυνας που διαθέτει, θα παράσχει περιπολίες πάνω από θαλάσσιες περιοχές και σε όλο το εύρος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, συνοριακή επιτήρηση, υποστήριξη επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης αλλά και επίβλεψη σε αντιπυρικές επιχειρήσεις».


Αξίζει να επισημάνουμε πως σύμφωνα όμως με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η Ελλάδα πρόκειται να προμηθευτεί τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ικανά να φέρουν και όπλα, τα δύο από τις ΗΠΑ και τα άλλα δύο από το Ισραήλ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μέσα του επόμενου χρόνου, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα αποκτήσουν και το πλαίσιο για την κατασκευή του πρώτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους ελληνικής κατασκευής από το ΑΠΘ.




[ads-post]









Πηγή: news.gr








« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια