ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Εργαστήρια DeTalks: Αφαιρώντας την ομιλία από την επικοινωνία

Εργαστήρια DeTalks: Αφαιρώντας την ομιλία από την επικοινωνία


Μέθοδοι μη λεκτικής επικοινωνίας για τη γλωσσική εκπαίδευση νέων προσφύγων και μεταναστών

Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) διοργανώνει στη Λάρισα διήμερο εργαστήριο μεθόδων μη λεκτικής επικοινωνίας εμπνευσμένων από τις παραστατικές τέχνες και εκπαιδεύει σε αυτές στελέχη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, στo πλαίσιο του Ευρωπαϊκού σχεδίου DeTalks και με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

18 θεατροπαιδαγωγοί, στελέχη του Πανελληνίου Δικτύου για τo Θέατρο στην Εκπαίδευση από όλη την Ελλάδα, θα εκπαιδευτούν από το ΣΜουΘ σε μια μεθοδολογία που σκοπεύει να υποστηρίξει τη γλωσσική εκπαίδευση νέων μεταναστών, αιτούντων άσυλο και προσφύγων μέσω της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Η εν λόγω εκπαιδευτική μεθοδολογία αναπτύχθηκε από ερευνητές του DeTalks σε έξι ευρωπαϊκές χώρες και βασίζεται σε ελκυστικές και αποτελεσματικές μεθόδους μη τυπικής εκπαίδευσης και εργαλεία των παραστατικών και εικαστικών τεχνών.

Σε επόμενη φάση, τα στελέχη του Δικτύου θα εφαρμόσουν αυτή τη μεθοδολογία σε ομάδες μικτού πληθυσμού, αποτελούμενες από νέους πρόσφυγες, μετανάστες και αιτούντες άσυλο, μαζί με νέους από τον τοπικό πληθυσμό κάθε περιοχής.

[ads-post]

Οι κοινοί στόχοι και τα κοινά παιδαγωγικά εργαλεία του σχεδίου DeTalks και του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» ενέπνευσαν και αποτέλεσαν αφορμή για τη συνεργασία του ΣΜουΘ με το Δίκτυο, μια συνεργασία που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (UNHCR)από το 2015, με στόχο αφενός την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφύγων και αφετέρου τη συμπερίληψη, μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και τεχνικών θεάτρου.

Το έργο DeTalks χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ και πραγματοποιείται με τη συνεργασία 6 οργανισμών από ισάριθμες Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Γαλλία και Σουηδία).












« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια