ΝΕΟΤΕΡΑ
latest

728x90

468x60

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Η Ορμή Ανανέωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Ορμή Ανανέωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κοντά στο 15% του παγκόσμιου πληθυσμού (1 δισεκατομμύριο άνθρωποι περίπου, μεταξύ αυτών πάνω από 100 εκατομμύρια παιδιά) πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μειονότητα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. 

Είναι γνωστό πως ο δείκτης πολιτισμού μιας δημοκρατικής κοινωνίας αποτυπώνεται στη ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία. 

Η Ορμή Ανανέωσης στέκεται δίπλα στα άτομα με αναπηρία και στηρίζει τα αιτήματα τους για ισότητα δικαιωμάτων, σεβασμό, αποδοχή τους και ένταξη τους σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες να γίνει αντιληπτή ως ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία στη δεσμευτική χρήση των οποίων υποχρεούται να συμμορφώνεται η Πολιτεία.

[ads-post]

Στα πλαίσια της καμπάνιας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινωνίας υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία, η παράταξη μας αλλάζει για σήμερα το λογότυπο της, τοποθετώντας έναν πολίτη σε αναπηρικό αμαξίδιο στην θέση της ανθρώπινης μορφής.

















« Προηγουμενο
Επομενο »

Δεν υπάρχουν σχόλια